Hellingbaan Schelphoek mogelijk dicht als overlast niet vermindert

ingevoerd op 28-7-2006

Als er geen eind komt aan de overlast wordt de hellingbaan voor het te water laten van particuliere bootjes op het bedrijventerrein Schelphoek eind dit seizoen gesloten. Sinds twee jaar is de hellingbaan alleen nog toegankelijk met een button waarmee de toegangspoort kan worden geopend. Omdat gebruikers soms de toegangspoort open laten staan, komen er ook onbevoegden op het terrein van de firma Ooms. Het bedrijf heeft veel last van vernielingen aan materieel en achtergelaten afval.

In de bedrijfshaven ontstaan bovendien regelmatig gevaarlijke situaties doordat jongeren van kranen en zandtrechters springen. Hoewel er extra wordt gecontroleerd door de politie en ook Ooms een bewakingsdienst heeft ingeschakeld, is er de afgelopen weken veel schade aangebracht.

De hellingbaan is vijf jaar geleden op verzoek van de gemeente aangelegd op het terrein van Ooms. Het ging om een tijdelijke semi-openbare voorziening op privé-terrein in afwachting van de komst van de nieuwe jachthaven in Schelphoek. 

Naar aanleiding van eerdere problemen met vernieling is in 2004 besloten te gaan werken met een button, waarmee gebruikers toegang tot het terrein krijgen. Zij betalen een borg van € 50 voor een button en krijgen de borg retour bij inlevering.

Gebruikers van de button krijgen binnenkort een brief, met het dringende verzoek de toegangspoort na gebruik altijd direct te sluiten.
Het is overigens niet de gemeente die kan besluiten tot sluiting van de hellingbaan, maar de eigenaar van het terrein. Als de eigenaar last blijft houden van vernielingen en gevaarlijke situaties heeft de gemeente wel begrip voor het mogelijk sluiten van de hellingbaan. 
 

Reacties
Reactie: (Michael)
30-7-2006, 09:50
Ze verpesten het voor hunzelf, hebben ze iets moois waar ze hun boot te water kunnen laten (gratis volgens mij) en dan verpesten ze het gewoon.
Sukkels