Frederik de Groot en Jan-Simon Minkema lanceren nieuwe podcast 'Over leven'

Een ontmoeting met betekenis

HOORNGIDS HOORN | Vakgenoten en vrienden Jan-Simon Minkema en Frederik de Groot slaan de handen ineen om een nieuwe dimensie van verbondenheid te creëren met hun gloednieuwe podcast ’Over leven’.

In een initiatief dat hun jarenlange vriendschap en gedeelde passies omvat, hebben Jan-Simon Minkema en Frederik de Groot, beiden woonachtig in de gemeente Hoorn, de microfoon opgepakt en zijn de studio van SWF·HoornRadio ingedoken om hun geesteskind ’Over leven’ tot leven te brengen.

De lancering van de eerste lange aflevering, de Introductie, markeert het begin van een inspirerende reis waarin luisteraars worden uitgenodigd om de diepten van het leven te verkennen, doorspekt met inzichten, anekdotes en wijsheden uit de ervaringen van deze twee iconen.

Over Frederik de Groot (https://www.google.com/search?q=frederik+de+groot&oq=&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCQgAEEUYOxjCAzIJCAAQRRg7GMIDMgkIARBFGDsYwgMyCQgCEEUYOxjCAzIJCAMQRRg7GMIDMgkIBBBFGDsYwgMyCQgFEEUYOxjCAzIJCAYQRRg7GMIDMgkIBxBFGDsYwgPSAQkxNjc5ajBqMTWoAgiwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8)

Frederik de Groot is theatermaker en heeft met zijn troupe van Living Productions jarenlang op het allerhoogste niveau huiskamertoneel verzorgd. Hij is actief als radiopresentator met een wekelijks programma op HoornRadio. Hij is landelijk bekend van onder andere televisieserie ’De Fabriek’ en lokaal van zijn weergaloze vertolking van ’Scrooge’, dat hij elk jaar rond de kerstdagen in eigen bewerking, al 14 jaar, op de planken brengt. Zijn bijdrage aan televisie en film is indrukwekkend.

Over Jan-Simon Minkema (https://www.google.com/search?q=Jan-Simon+Minkema&sca_esv=1a57d827cf09faae&ei=dKseZrLTIOaCi-gPrduusAQ&ved=0ahUKEwiy3cvdl8eFAxVmwQIHHa2tC0YQ4dUDCBA&uact=5&oq=Jan-Simon+Minkema&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiEUphbi1TaW1vbiBNaW5rZW1hMgUQLhiABDIFEAAYgAQyBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeMgYQABgWGB4yAhAmMhQQLhiABBiXBRjcBBjeBBjgBNgBAUjSM1AAWOYqcAB4AZABAJgBZKABvwmqAQQxNi4xuAEDyAEA-AEBmAIRoAKgCsICChAuGIAEGIoFGEPCAhkQLhiABBiKBRhDGJcFGNwEGN4EGOAE2AEBwgIQEC4YgAQYigUYQxjHARivAcICCxAuGIAEGMcBGK8BwgIOEC4YgAQYigUYsQMYgwHCAgsQLhiABBixAxiDAcICFxAuGIAEGIoFGLEDGIMBGMcBGK8BGNQCwgIIEC4YgAQYsQPCAh8QLhiABBiKBRhDGMcBGK8BGJcFGNwEGN4EGOAE2AEBwgITEC4YQxivARjHARixAxiABBiKBcICDhAAGIAEGIoFGLEDGIMBwgILEAAYgAQYsQMYgwHCAhQQLhiABBiKBRixAxiDARjHARivAcICIhAuGEMYrwEYxwEYsQMYgAQYigUYlwUY3AQY3gQY4ATYAQHCAgoQABiABBiKBRhDwgIEEAAYHpgDALoGBggBEAEYFJIHBDE2LjGgB4bPAQ&sclient=gws-wiz-serp)

Jan-Simon Minkema belichaamt de kunst in al haar vormen. Van zijn jeugd in Groet tot zijn glansrijke carrière als dichter, schrijver, acteur en zanger, heeft hij de harten van velen veroverd met zijn creatieve genialiteit. Zijn veelzijdigheid strekt zich uit over meerdere disciplines, waardoor hij een onuitwisbaar stempel heeft gedrukt op de Nederlandse cultuur.

’Over leven’ - Een ontmoeting met betekenis

De podcast ’Over leven’ belooft een boeiende reis te worden, waarin luisteraars worden uitgenodigd om de diepten van het menselijk bestaan te verkennen door de lens van vriendschap, ervaring en wijsheid. Met Frederik de Groot en Jan-Simon Minkema aan het roer, belooft elke aflevering een ontmoeting te zijn die zowel hartverwarmend, vermakelijk als verhelderend is.

De podcast is te beluisteren op de website van www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl) onder het menu ’Podcasts’, zowel op desktop, laptop, tablet en mobiel.

Frederik de Groot en Jan-Simon Minkema podcast Over leven Frederik de Groot en Jan-Simon Minkema podcast Over leven

Reacties
Reactie: (Minke de Haan-Jansen)
20-4-2024, 10:25
Gezellig interview, waarin de diepgang steeds verlaten wordt. Ook het praten over geloof komt niet verder dan gevoelens en interpretaties, maar dat houdt het ook gezellig, zoals ik in het begin zei. De podcast was op mijn computer makkelijk te vinden.