Kermis Hoorn 2006 biedt 75 attracties

ingevoerd op 28-7-2006

De Hoornse binnenstad staat dit jaar van zaterdag 12 t/m maandag 21 augustus in het teken van de kermis. Er komen 75 attracties. Nieuwe attracties zoals de Eclipse, de Achtbaan, de Hully Gully, de Cyclone en de Icarus zullen voor het nodige spektakel zorgen. Op de Roode Steen komen weer enkele nostalgische attracties.
 
De opbouw van de grotere kermisattracties gaat op dinsdag 8 augustus op de Vale Hen van start. De opbouw van de andere attracties start op woensdag 9 augustus vanaf 18.00 uur.

Cameratoezicht.
De politie gaat tijdens Lappendag voor de handhaving van de openbare orde bij wijze van proef gebruik maken van cameratoezicht. Er komen op een voor iedereen zichtbare wijze mobiele camera’s op de Dubbele Buurt, het Kerkplein en de Roode Steen. Alleen beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd blijven tijdelijk bewaard om een verdachte eventueel strafrechterlijk te kunnen vervolgen.
Cameratoezicht geeft de politie een goed overzicht op het verloop van het evenement, zodat ze beter en sneller kan ingrijpen op het moment dat er ordeverstoringen dreigen te ontstaan. Strafbare feiten en andere wanordelijkheden kunnen zo worden voorkomen.

Opening met KUS
Ook dit jaar gaat de kermis met een spectaculaire opening officieel van start. De opening vindt plaats op zaterdag 12 augustus om 13.00 uur in de Spoorstraat en wordt verricht door wethouder mevrouw C. van Weel-Niesten  en de populaire meidengroep KUS.
 
Op zondag 13 augustus tussen 15.00 en 18.00 uur treden Sjak en Sjakkelien op. Straattheater dat met hilarische improvisaties garant staat voor vele succesvolle opstoppingen.
Op woensdag 16 augustus is het familiedag. Tussen 12.00 en 19.00 uur gelden gereduceerde prijzen, te weten: groot vermaak € 1,50 en kindervermaak € 1,00. De andere attracties komen met familiedagaanbiedingen. Kinderen kunnen zich laten schminken en overal in de stad zijn clowns aanwezig.
Om 20.00 uur bezoekt het ‘Dancing with the Stars’-danspaar Winston Post & Euvgenia Parakhina de kermis. Het paar vertoont zijn kunsten op de vloer van de autoscooter (Gedempte Turfhaven).
Het traditionele kermisvuurwerk vindt plaats op vrijdag 18 augustus om 22.00 uur. Net als in voorgaande jaren wordt het vuurwerk vanaf twee aan elkaar liggende pontons in het Hoornse Hop ontstoken. Politie en brandweer zijn op het water aanwezig om vaartuigen van particulieren op afstand te houden.
Op zondag 20 augustus om 20.00 uur vindt op het Kerkplein een optreden plaats van zangeres Imca Marina.


Reacties
Reactie: (redactie)
11-8-2007, 15:46
LET OP:

Bovenstaand bericht uit ons archief betreft de Kermis van 2006 !

Voor het laatste nieuws klikt u op HOME.

Alle (kermis)berichten kunt u via het NIEUWSARCHIEF vinden.