Lintjesregen Hoorn: 'Hier gebeuren rare dingen'

Columnist en politiek verslaggever SWF HoornRadio Peter Ursem onderscheiden

HOORNGIDS HOORN - VERSLAG ERIK BOUT | Maar liefst dertien ridderordes heeft burgemeester Jan Nieuwenburg dit jaar uitgedeeld tijdens de traditionele Lintjesregen. Dit gebeurde tijdens een ceremonie in een bomvolle Oosterkerk, passend afgesloten door stadsdichter Levi Noë met een dankgedicht. 

Tot de geridderden behoorde Peter Ursem vanwege zijn verdiensten in het Hoornse politieke leven. Daarnaast is Peter actief bij de Streekomroep West-Friesland, doet hij columnistenwerk voor HoornRadio, en zet hij zich in voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Hoorn. Alsof dat niet genoeg is, is hij actief geweest bij Kinderopvang Berend Botje en geeft hij Nederlandse les op individuele en onbezoldigde basis.

De andere geridderden waren Peter Coster, Han Evers, Riny Groot-Botman, Hans Holewijn, Bernd Laan en Onno Noordegraaf. Ook Kees Schipper, Elly Smit-Spil, Marianne Starke-Hulst en het echtpaar Gerrit en Tineke Visser van voetbalvereniging Always Forward kregen een onderscheiding uit handen van de burgemeester.

Mevrouw Starke-Hulst voelde de bui al aankomen: ”Vanochtend moest ik eerder mijn bed uit want ineens stond de kapper voor de deur. Toen dacht ik al; ’hier gebeuren rare dingen’”.

Mevrouw Willy Wiggelaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege haar verdiensten voor de Vereniging Oud Hoorn. Zij kon vanwege persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn bij de ceremonie in de Oosterkerk. Burgemeester Nieuwenburg heeft mevrouw Wiggelaar wel geïnformeerd dat zij op een later tijdstip onderscheiden wordt.

Foto en Video: Erik Bout

De Hoornse geridderden De Hoornse geridderden