Cameratoezicht moet Lappendag rustig houden

De politie gaat tijdens Lappendag voor de handhaving van de openbare orde bij wijze van proef gebruik maken van cameratoezicht. Er komen op een voor iedereen zichtbare wijze mobiele camera’s op de Dubbele Buurt, het Kerkplein en de Roode Steen. Alleen beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd blijven tijdelijk bewaard om een verdachte eventueel strafrechterlijk te kunnen vervolgen.

Cameratoezicht geeft de politie een goed overzicht op het verloop van het evenement, zodat ze beter en sneller kan ingrijpen op het moment dat er ordeverstoringen dreigen te ontstaan. Strafbare feiten en andere wanordelijkheden kunnen zo worden voorkomen.

Drankverstrekking lappendag.
De cafébedrijven zijn op Lappendag tussen 16.00 en 20.00 uur gesloten. Dit ter voorkoming van ernstige verstoring van de openbare orde. Het is de bedoeling dat de drankverstrekking om 16.00 uur wordt gestaakt en de zaak vervolgens wordt ontruimd. De burgemeester heeft de slijterijen en supermarkten in de binnenstad verzocht op Lappendag na 15.00 uur geen alcoholhoudende drank te verkopen.
De politie zal extra mensen inzetten om het verbod om alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes e.d. met alcoholhoudende drank bij zich te hebben, te handhaven. De politie is deze dag gehuisvest in Bureau Stadstoezicht.

Verkeersmaatregelen
Op Lappendag (21 augustus) is:
•   de Veemarkt westzijde, de Noorderveemarkt (inclusief het parkeerterrein) afgesloten voor het verkeer.
• de Westerdijk ter hoogte van het Breed tussen 6:00 en 14:30 uur afgesloten voor voertuigen, uitgezonderd aanwonenden en bestemmingsverkeer. Van 14:30 tot 18:00 uur geldt de afsluiting voor al het verkeer.
• de Wijdesteeg afgesloten voor het verkeer.
• de Achterstraat afgesloten voor het verkeer.

Afsluiting havengebied.
Lappendag kenmerkt zich door veel rondrijdende auto’s, foutparkeerders en opstoppingen. Ter vergroting van de bereikbaarheid en de veiligheid wil de gemeente de toestroom van verkeer naar het havengebied zoveel mogelijk weren door dit deel van de binnenstad af te sluiten. Naast het plaatsen van afzettingen zal Bureau Stadstoezicht toezien op het naleven van deze maatregel.
Binnenstadsbewoners kunnen op vertoon van hun parkeervergunning de afgesloten gebieden inrijden. Ook eigenaren van boten krijgen toegang.
De enige uitzondering is de Westerdijk. De dijk is vanaf het Breed tussen 14:30 en 18:00 uur voor alle verkeer afgesloten

Reacties
Reactie: (Daniël)
20-8-2006, 14:48
Of het rustig blijft morgen tijdens de lappendag valt nog te bezien,en het plaatsen van camera’s zal daar niet veel af doen..misschien maakt het het opsporen van eventuele relschoppers makkelijker...Ik ben in ieder geval voornemens er een mooie,gezellige dag van te maken en ik hoop vele met mij..