Filmhuis Hoorn: buitenfilm in de tuin en op het plein

ingevoerd op 21-8-2006

Filmhuis Hoorn organiseert als elk jaar het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september filmvoorstellingen in de Weeshuistuin achter de Mariakapel, Korte Achterstraat 2a, waar Filmhuis Hoorn is gevestigd. Film kijken in de open lucht en een unieke kans om een avondje door te brengen in de sfeervolle Weeshuistuin.
Dit jaar is er een uniek uitstapje: in aansluiting aan de opening van het Hoornse Cultuurweekend dit jaar ook een voorstelling op de Rode Steen. Op het stadsplein is op 1 september vanaf 21.30 uur de film Walk the line te zien over zanger Johnny Cash. De toegang voor deze voorstelling is gratis, er worden geen stoelen geplaatst, wie wil kijken kan gewoon plaats nemen op het plein. De voorstelling op de Rode Steen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn.

Film in de Weeshuistuin

Het programma in de Weeshuistuin is als volgt: vrijdag 25 augustus de grappige animatiefilm Wallace & Gromit, The Curse of the Were-Rabbit.  Zaterdag 26 augustus de prachtige Zweedse film As it is in heaven over een dirigent die terugkeert in zijn geboortedorp. Zondag 27 augustus is Habana Blues te zien, een film over Cubaanse muzikanten.  Op zaterdag 2 september de romantische film Pride & Prejudice en zondag 3 september sluit Filmhuis Hoorn de buitenvoorstellingen af met de eveneens romantische film Yes van Sally Potter. Entreeprijs van de voorstellingen in de tuin is €8,- inclusief een drankje. Reserveren voor de buitenvoorstellingen is niet nodig. De tuin is geopend vanaf 20.30 uur, aanvang film rond 21.30 uur.
Voor meer informatie: www.filmhuishoorn.nl