Westfriesland on Wheels en Fun Run afgelast

ingevoerd op 26-8-2006

De tweede editie van Westfriesland on Wheels en de Fun Run gaat dit jaar niet door. Beide activiteiten zouden op zondag 10 september plaatsvinden. Sportopbouwwerk Hoorn heeft de evenementen moeten afblazen vanwege tegenvallers tijdens de voorbereiding en het ontbreken van vaste krachten, stagiaires en vrijwilligers. Het sportopbouwwerk heeft de Schaatstrainingsgroep Hoorn en de ijsclubs uit West-Friesland als samenwerkingspartners van de beslissing op de hoogte gebracht.
 
Sportopbouwwerk Hoorn organiseerde in samenwerking met Schaatstrainingsgroep Hoorn en de ijsclubs uit West-Friesland tweemaal per jaar de recreatieve toertocht Westfriesland On Wheels, in juni en in september, met in september de daaraan gekoppelde Fun Run.
Westfriesland on Wheels is een recreatieve toertocht met skeelers, inlineskates, handbikes en wheelers over een volledig geasfalteerd parcours door de regio West-Friesland. De Fun Run is een recreatieve tocht voor hardlopers over afstanden van naar keuze 2½, 5, 10 en 15 kilometer, tevens bedoeld als voorbereiding voor de Dam tot Dam-loop. Beide tochten trokken altijd veel deelnemers. De eerste Westfriesland on Wheels vond dit jaar op zondag 11 juni plaats.

De tweede Westfriesland on Wheels en de Fun Run zouden op 10 september plaatsvinden. Vanwege tegenvallende ontwikkelingen in de voorbereiding en het wegvallen van enkele vaste krachten, stagiaires en vrijwilligers uit de organisatie, heeft het gemeentelijk sportopbouwwerk moeten besluiten om beide evenementen af te gelasten. Dit omdat bij doorgang de kwaliteit niet gewaarborgd zou kunnen worden.

De samenwerkingspartners zijn op de hoogte gebracht van deze beslissing. Alhoewel zij de afgelasting betreuren, zijn zij van mening dat het genomen besluit meer goed doet dan kwaad. Zij blijven de samenwerking in de toekomst met vertrouwen tegemoetzien. Het sportopbouwwerk is verheugd over deze reactie, want zonder de enthousiaste inzet van alle vrijwilligers en ijsverenigingen is het onmogelijk om een dergelijk evenement te organiseren. In 2007 hopen de partners gezamenlijk de draad weer op te kunnen pakken. De eerstvolgende Westfriesland on Wheels staat gepland voor juni 2007.