Tweede editie “Hoorn Kunst & Cultuur”

ingevoerd op 26-8-2006

Hoorn,de  mooie stad aan het IJsselmeer, staat bekend om z’n prachtige monumenten en sfeervolle Haven. In deze stijlvolle ambiance wordt nu voor de tweede keer het evenement “Hoorn Kunst & Cultuur”gerealiseerd. Er is in Hoorn op cultureel gebied het gehele jaar door al veel te zien en te beleven. De vele musea, de galeries, filmhuis, theaters (waaronder de prachtige nieuwe schouwburg Het Park) en het kunstenaarscentrum De Boterhal zorgen met elkaar voor een zeer interessant aanbod van kunst en cultuur in de breedste zins des woords. In het weekend van 2 en 3 september aanstaande wordt het culturele seizoen ingeluid met de grote manifestatie “Hoorn Kunst & Cultuur”.

De gelijknamige stichting heeft een uitgebreid programma samengesteld en verbinding gelegd met de diverse culturele instellingen. De culturele manifestatie is laagdrempelig waardoor het programma voor zowel de eigen inwoners als voor het publiek van buitenaf bijzonder aantrekkelijk is.
De bezoekers kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan kunstuitingen.

Pleinkunst/Kunstlint
Op zondag 3 september van 12.00 tot 17.00 uur is er het kunstlint: een grote kunstmarkt met 163 kramen (en daarmee één van de grootste kunstmarkten van Nederland!) de kunstmarkt begint op het plein voor Schouwburg Het Park en gaat verder als een lint met kramen door de Historische binnenstad van Hoorn.
De deelnemende kunstenaars komen uit het gehele land en door de diverse disciplines en technieken zorgen zij voor een zeer attractieve markt.

Tour des Expositions
Zaterdag 2 en zondag 3 september van 12.00 tot 17.00 uur.
Als onderdeel van het culturele weekend zijn de Hoornse Galeries en Musea geopend om het publiek kennis te laten maken met hun fraaie collecties en nieuwe exposities.
De speciale Tour des Expositions folder met plattegrond is o.a. verkrijgbaar bij de VVV, op de kunstmarkt en bij alle culturele instellingen en galeries in de binnenstad.

Kids Kunst
Zaterdag 2 en zondag 3 september van 12.00 tot 17.00 uur.
De Roode Steen ( het mooie, centrale plein van Hoorn) staat zaterdag en zondag geheel in het teken van Theater & Kunst voor kinderen en jongeren.
Een uitgebreid programma zorgt ervoor dat speciaal deze leeftijdsgroepen aanbod komen. Zo kunnen zij daar schilderen en hun kunstwerk direct tentoonstellen in het aangrenzende Westfries Museum,
Ook kunnen ze kijken naar interactieve theatervoorstellingen en kiezen voor diverse theater-circus en dansworkshops

Haven in Zicht
Zondag 3 september, van 12.00 tot 17.00 uur
Plein air (open lucht) schilders geven op verschillende plekken bij de haven hun impressie van de Historische Haven van Hoorn.Een aantal werken zal worden geselecteerd. Deze komen in de eerste helft van 2007 te hangen tussen de grote meesters in het Westfries Museum.

Tevens in dit weekend:
de Hoornse Havenconcerten; klassieke concerten
op een ponton in de Hoornse Haven.
De Open Atelierroute georganiseerd door het kunstenaarscentrum De Boterhal met deelnemende kunstenaars uit Hoorn en de regio.
Ook kan er genoten worden van kunst bij de vele Hoornse restaurants.
Zeer veel winkeliers doen mee aan de permanente “etalage-kunstroute”” die in dit weekend officieel van start gaat.
Het Filmhuis organiseert de traditionele openluchtvoorstellingen, waarbij op vrijdagavond 1 september omstreeks 21.30 uur op de Roode Steen de film Walk the line over de bekende zanger Johnny Cash wordt getoond .De presentatie van deze muziekfilm, op een groot doek voor het Westfries museum, kan beschouwd worden als de aftrap van het Culturele weekend.
Kortom een ieder die Kunst en Cultuur een warm hart toedraagt zal dit weekend kunnen genieten. Iedereen is van harte welkom!

Reacties
Reactie: (esther dudink)
29-8-2006, 19:46
Is er nog moegelijkheid een kraam te huren voor de a.s. kunstmarkt? Wat zijn de kosten?