Circus Herman Renz presenteert ‘Il Circo Classico’

Wervelend circusspektakel komt naar Hoorn

Brullende leeuwen, spectaculaire stunts aan de vliegende trapeze en doldwaze clowns. Het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz geeft van donderdag 7 september t/m zondag 10 september voorstellingen op het Pelmolenpad in Hoorn.  De nieuwe show heet ‘Il Circo Classico’, een voorstelling waarin ’s werelds beste artiesten een ode brengen aan het klassieke circus.
 
Angst kennen ze niet. De vier Zuid-Amerikaanse acrobaten die samen ‘The Flying Neves’ vormen laten huiveringwekkende stunts zien aan de vliegende trapeze. Zelfs de legendarische drievoudige salto behoort tot hun repertoire. Dit spectaculaire nummer is letterlijk een van de hoogtepunten van ‘Il Circo Classico’, het nieuwe programma van Circus Herman Renz dat binnenkort in Hoorn te zien is.
Naast dit trapezenummer heeft de circusdirectie meer bijzondere nummers aangetrokken. Het Spaanse Duo Segura is gespecialiseerd in krachtacrobatiek. De mannelijke helft van dit artiestenpaar presteert het om in handstand een trap af te lopen terwijl zijn zus op zijn nek balanceert.

Paardenfluisteraar
In een klassiek circusprogramma mogen paarden niet ontbreken. De Italiaanse paardenfluisteraar Michel Jarz dirigeert acht vurige hengsten door de manege in een bijzondere vrijheidsdressuur. Zonder zijn stem te verheffen laat Jarz zijn paarden steigeren en de meest indrukwekkende figuren draaien. In de voorstelling is ook een rol weggelegd voor het circus van de toekomst. De illusies van het Russische Duo Monastyrsky grenzen aan het ongelooflijke. Terwijl deze artiesten door de piste dansen verwisselen ze razendsnel van kleding, sneller dan het oog kan volgen.
Het aloude spel met de diabolo’s is door Alexander Xelo in een modern jasje gestoken. Hij combineert spectaculaire tricks met een theatrale presentatie. Tot zelfs vier diabolo’s weet deze artiest tegelijkertijd in de lucht te houden.

Leeuwen
Dieren horen onlosmakelijk bij het circus. Uit Duitsland komt een groep machtige leeuwen die in de piste gepresenteerd wordt door Yvonne en Knut Muderack. Yvonne is wereldwijd een van de weinige vrouwelijke dompteurs. In haar nummer spelen de schoonheid en sprongkracht van deze ‘koningen van de wildernis’ de hoofdrol. In ‘Il Circo Classico’ komen ook drie Indische olifanten voorbij, evenals een traditioneel jockeynummer. Natuurlijk is ook dit jaar weer Nederlands’ bekendste ‘kleine’ clown Milko van de partij. Samen met partner Frenky en de klassieke witte clown Bruno zorgt hij voor de vrolijke noot in de voorstelling. In de show is verder een zeer bijzonder slangenmens te zien. Berkin Bolatov slaagt erin zijn lichaam dusdanig in de knoop te leggen dat hij in een zeer kleine glazen kist past. De Russische Tamara jongleert met haar voeten tijdens een spectaculair antipodenummer.

Live orkest en kroonluchters
De show wordt ondersteund door een groot live orkest en door de modernste licht- en geluidsapparatuur. Speciaal voor de voorstelling van dit seizoen is de grote speeltent – die ingericht is met 1200 comfortabele kuipstoelen – voorzien van een aantal kroonluchters die van het circus een waar theater maken.

Plaats:  Hoorn
Locatie:  Pelmolenpad
Aanvang:  Do. 7-9: 20.00 uur (première)
   Vrij. 8-9: 16.30 & 20.00 uur
   Zat. 9-9: 15.00 (uitverkocht) & 20.00 uur
   Zo. 10-9: 14.00 uur
Voorverkoop: VVV - Hoorn
 
Op speeldagen is de circuskassa dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur en van 19.00 tot 20.15 uur. Telefonisch reserveren kan via de Renz-reserveerlijn: 0909 – 503 0060  (€ 0,45 pm).
Kijk ook op de website van Circus Herman Renz: www.renz.nl

Reacties
Reactie: (Stichting de vrije poes)
1-9-2006, 10:00
Hey Kees, een beetje hypocriet he! Laat dan die poes ook maar vrij rondlopen. Is van oorsprong toch ook een roofdier.

Reactie: (kees )
29-8-2006, 23:03
Ik hou niet van misbruik van dieren zoals dieren in een circus of in huis opgesloten. Dierenbezitters (uitgezonderd met poezen) zijn allen verkeerd bezig. ’t is walgelijk al het geklooi met dieren: stress, verveling, het instinct niet kunnen/mogen volgen, een zeer lange lijst met aandoeningen (vooral bij honden (dierenartsen sluiten hiervoor de ogen want het betaald wel erug goed) veroorzaakt door fokkers, enz. En dat alles voor alleen het menselijk genoegen. Walgelijk! Laat zien dat je voor de dieren opkomt door NIET naar DIT circus te gaan.

(het Chinese staat-circus bijv. werkt zonder dieren en hebben toch een mooi, spectaculair programma...)