Hoorns museum bij ”10 hele bijzondere Nederlandse musea”

ingevoerd op 28-8-2006

Het Hoornse Museum van de Twintigste Eeuw is opgenomen in een overzicht van ”10 hele bijzondere Nederlandse musea” en staat tussen een Vliegend museum, een Sexmuseum en Museum De Stratemakerstoren vermeld op Planet.nl .

Het museum dat in twee oude kaaspakhuizen op de Bierkade is gevestigd wordt als volgt beschreven op de website van Planet: ”Stap terug in de tijd met een bezoekje aan dit in een voormalig kaaspakhuis gevestigde museum in Hoorn dat helemaal gewijd is aan de twintigste eeuw. Zo zie je bijvoorbeeld een woonkamer uit de jaren vijftig, de eerste televisie en een oude solex. Verder is er een speciale tentoonstelling over The Seventies.”
Zie ook onderstaande link.
Het Museum van Twintigste Eeuw in Hoorn gaat nog t/m 17 september 2006 terug naar de jaren zeventig. De breed opgezette tentoonstelling “The Seventies” is voor veel bezoekers een leuke stap terug in de tijd en vanwege de vele positieve reacties is de expositie met enkele maanden verlengd. Met talloze voorwerpen, beeld- en geluidsfragmenten, foto’s en herinneringen komen deze ‘discojaren’ weer tot leven. Het waren de jaren van dansbare discohits en films als “Saterday Night Fever”, maar ook de tijd van woningen kraken, actievoeren voor legale abortus en de opkomst van de punk-muziek. Menig huis was met de kleuren bruin en oranje ingericht. Met schrootjes plafonds, biezen vloerbedekking en een lekker bont behang. In huiskamers verschenen de eerste dure videorecorders, fonduen was in, brillen waren enorm groot, de plateauzolen hoog en broekspijpen lekker breed. www.museumhoorn.nl

Reacties
Reactie: (rob bakker)
29-8-2006, 15:22
toppertje hans

van harte

Reactie: (Rob)
29-8-2006, 14:29
Hans van harte!

En dat je die reputatie de komende jaren maar mag behouden......

Reactie: (Harry van Lunteren)
29-8-2006, 11:28
Mijn hartelijke felicitaties voor alle betrokkenen bij deze, mijns inziens, terechte vermelding!