Raadslid: Dinkeltunnel moet worden opgeknapt

ingevoerd op 1-9-2006

Het PvdA-raadslid Boersma ergert zich aan de slechte staat waarin de Dinkeltunnel in de Kersenboogerd verkeert. In een brief aan het College van B&W schrijft Boersma: ”De tunnel, in 1999 in samenwerking met bewoners en een kunstenares ontworpen, zou vandalisme bestendigd worden. Echter is de blauwe kunstzinnige verlichting in het plafond, dat water moet voorstellen, al zeker drie jaar terug kapot gereden door een vrachtwagen. In het plafond van de tunnel zijn verder duidelijke sporen van andere aanrijdingen te zien. Daarnaast zijn ook de grondspots, die in het voetpad verwerkt zijn, al enige jaren geleden door bepaalde personen helaas bewust vernield.”
Hij wil weten waarom onderhoud al drie jaar op zich laat wachten.
 
 
Lees hier de brief:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Nieuwe Steen 1
1625 HV Hoorn

Betreft art 43 vragen over de slechte staat van de Dinkeltunnel.

Hoorn, 29 augustus 2006,

Geacht College,

Graag wil ik, namens de PvdA-Hoorn, uw aandacht vragen voor de slechte toestand van de Dinkeltunnel. De Dinkeltunnel behoort een mooie kunstzinnige verbinding te zijn tussen de Kersenboogerd en Blokker. De tunnel, in 1999 in samenwerking met bewoners en een kunstenares ontworpen, zou vandalisme bestendigd worden. Echter is de blauwe kunstzinnige verlichting in het plafond, dat water moet voorstellen, al zeker drie jaar terug kapot gereden door een vrachtwagen. In het plafond van de tunnel zijn verder duidelijke sporen van andere aanrijdingen te zien. Daarnaast zijn ook de grondspots, die in het voetpad verwerkt zijn, al enige jaren geleden door bepaalde personen helaas bewust vernield.
De tunnel wordt gebruikt door auto’s, fietsers en voetgangers, de tunnel is daarmee een belangrijke toegangspoort en daardoor een visitekaartje voor de Kersenboogerd. Al gedurende langere tijd vragen wij intern aandacht voor de kapotte verlichtingen, maar tot op heden gebeurt er niets. Wij hebben daarom enkele vragen aan u:

1. Kunt u ons uitleggen waarom het vervangen en het repareren van de kunstzinnige verlichting in de tunnel drie jaar moet duren?
2. Bent u met ons van mening dat gemeentelijke kunstwerken in het algemeen goed onderhouden moeten worden in Hoorn?
3. Kunt u aangeven wanneer de verschillende verlichtingen in de Dinkeltunnel nu echt gemaakt gaan worden?
4. Bent u het met ons eens dat er een bescherming voor de beide ingangen moet komen, om zo aanrijdingen door te hoge vrachtwagens in de toekomst te voorkomen.
5. Tot slot vragen wij u om te kijken naar het schilderwerk, thans lopen er enorme    scheuren in het blauwe pleisterwerk. De tunnel zou echt zo mooi kunnen zijn!

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw beantwoording en medewerking.

Met vriendelijke groet, namens de PvdA-Hoorn,
Simon Broersma (raadslid)

Reacties
Reactie: (rudi)
3-9-2006, 16:47
hoop vragen voor een tunneltje. Waarom nu pas?
Politie kan er wat vaker kijken en als zij er dan toch zijn meteen eens richting VV Blokkers achter Han Hoekstrahof, waar veel hangjeugd is met auto’s en bromfietsen.
Op de terugweg even alles pakken wat niet in de vakken geparkeerd staat want er lang rijden zonder aktie kan ik ook maar ik mag dat omdat ik geen politieagent ben.