Voorlichtingsavond Westfries Gasthuis

“Epilepsie en medicijnen”

Op maandag 18 september 2006 organiseert het Patiëntenservicebureau van het Westfries Gasthuis in Hoorn in samenwerking met de Epilepsie Vereniging Nederland gewest Noordwest, een thema avond ”EPILEPSIE EN MEDICIJNEN” in het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis, Maelsonstraat 3 te Hoorn. Aanvang 19.30 uur en sluiting ca. 21.30 uur. De toegang is vrij.
De spreker is de heer D. Broere, neuroloog van het Westfries Gasthuis.
 
De heer Broere geeft een lezing over epilepsie in het algemeen en de bestaande, maar vooral ook de nieuwe medicijnen tegen epilepsie. Een groot gedeelte van de avond zal worden besteed aan het beantwoorden van alle vragen met betrekking tot epilepsie, die door de aanwezigen gesteld worden.
Bij epilepsie is er sprake van kortdurende storingen in het functioneren van de hersenen, waardoor aanvallen ontstaan. Gelukkig kunnen de meeste mensen met medicijnen goed worden behandeld, zodat ze er bijna of zelfs helemaal geen last van hebben. Maar dan moet wel eerst de juiste diagnose gesteld worden, want er zijn vele soorten epilepsie. En aanvalsvrij is vaak niet probleemvrij! Wat zijn de bijwerkingen van de medicijnen en welke psychosociale gevolgen kan epilepsie hebben in het dagelijkse leven, bv. op het werk, op school, tijdens
sporten en tijdens de zwangerschap.
Er zal een stand aanwezig zijn met allerlei informatie over leven met epilepsie en de beperkingen die dat met zich meebrengt, zoals leerproblemen, etc.
 
Mocht u belangstelling hebben voor de thema avond ”Epilepsie en medicijnen”, meldt u zich dan telefonisch aan bij het Patiëntenservicebureau van het Westfries Gasthuis, (op werkdagen) tel. 0229 – 257613
of de Epilepsie Vereniging Nederland, gewest Noordwest,
tel. 030 - 6563336 of 036 - 5338687.