Herinrichting Zwaagmergouw opgeschoven tot voorjaar 2007

B en W besluiten tot uitstel vanwege behandeling bezwaarschrift

De herinrichting van het gedeelte van de Zwaagmergouw ten noorden van de Dorpsstraat gaat niet in september van start, maar in het voorjaar van 2007. B en W hebben tot dit uitstel besloten in verband met de afhandeling van een bezwaarschrift dat door bewoners van de Langtuin is ingediend tegen de kapvergunning en de verkeersbesluiten.
Over de herinrichting van het noordelijk deel van de Zwaagmergouw is in mei van dit jaar een informatieavond gehouden.

Een aantal bewoners heeft die avond aangegeven het niet eens te zijn met de gevolgde procesgang en de voorgestelde herinrichting. Op 6 juni (ter kennisname) en 6 juli (meningvormend) is het project besproken in de commissie Stad en Ruimte. De commissieleden hebben met het project ingestemd. Op de bijeenkomst van 6 juni heeft een inspreker namens bewoners van de Langetuin aangegeven het niet eens te zijn met de oplossing voor hun straat. Later is formeel bezwaar aangetekend tegen een gepubliceerde kapvergunning en de gepubliceerde verkeersbesluiten. Het bezwaar richt zich op de vorm van de aansluiting Zwaagmergouw/Langetuin.

Behandeling van het bezwaar in de bezwarencommissie staat op de rol voor 26 september. Eventuele effectuering van de kapvergunning kan pas na de afhandeling van het ingediende bezwaar. Het kappen van de bomen is wezenlijk voor de realisatie van het project. Ook de gepubliceerde verkeersbesluiten zijn essentieel om de geplande herinrichting te kunnen laten doorgaan. Indien de bezwaarmakers in het gelijk worden gesteld, kan dat zowel technisch als financieel grote gevolgen hebben. Daarom hebben B en W op 29 augustus besloten de start van het werk uit te stellen tot na de afhandeling van het bezwaarschrift. Gezien het op handen zijnde winterseizoen betekent dit dat het werk pas in het voorjaar van 2007 uitgevoerd kan worden.