Jongleer-workshop in Hoorns Museum

Op zondag 17 september in Museum van de Twintigste Eeuw

Het Museum van Twintigste Eeuw in Hoorn toont nog tot en met 17 september 2006 de  tentoonstelling “The Seventies”. Op die laatste dag van deze expositie kunnen jeugdige bezoekers meedoen aan een Circus-workshop. Dit omdat het museum tevens een Circus-tentoonstelling in huis heeft. De Circus-workshop is gratis voor bezoekers aan het museum en wordt gegeven door het bekende duo De Freeweelers. Kinderen leren jongleren, bordjes op stokjes te laten draaien en kunnen oefenen met diabolo’s.
 
De workshop wordt gegeven met: jongleerballen, chinese draaibordjes, diabolo’s, flowersticks, ringen, kegels en balanceerkunsten. Aad Weel en Hans Baas, De Freeweelers dus, geven ook zelf optredens in het museum en leren kinderen de kneepjes van het jongleervak. Deelnemers aan een jongleerworkshop kunnen na afloop ’s werelds eerste Jongleer-diploma ontvangen. Deze wordt dan voorzien van uitgiftestempel en handtekeningen van de beide Freeweelers. De Circus-workshop wordt van 12.00 tot 16.00 uur gegeven. Terwijl de kinderen oefenen, kunnen hun (groot)ouders iets drinken in het sfeervolle MuseumCafé. Samen kunnen ze de drie verdiepingen van het nostalgische museum bezoeken en de tentoonstellingen over de jaren ’70 en over het circus bekijken.

De tentoonstelling “The Seventies” is nog tot en met 17 september 2006 te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn. Tot en met 30 september 2006 is de expositie “Hooggeëerd Publiek!, Het Circus in Nederland” nog te zien. Vanaf 15 oktober 2006 is er een spannende Griezel-expositie te zien!
Het museum is voorzien van een lift, een MuseumCafé en een MuseumShop.

De openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 4,- en voor kinderen van 4 tot 16 jaar € 2,-. Met de MuseumKaart heeft men gratis entree. Voor informatie kunt u bellen met 0229-214001 of kijken op www.museumhoorn.nl