Expo over jongerenhuisvesting Hoorn

ingevoerd op 10-9-2006

Je bent jong en je wilt wat: bijvoorbeeld op jezelf wonen. Hotel Mama wijst je de deur omdat ze vinden dat je op eigen poten moet staan. Maar kun je wel een woning vinden in Hoorn? En wat voor woning vind je dan? Zijn er wel jongerenwoningen in Hoorn. Wil je dat eigenlijk wel; een jongerenwoning?
 
De stad is een complex geheel waar een dynamisch evenwicht gevonden moet worden tussen de verschillende bevolkingsgroepen, van jong tot oud, van arm tot rijk, van laag tot hoog opgeleid. Jongeren staan op dit moment in de focus van belangstelling. Deze starters op de woningmarkt, jongeren in de leeftijdscategorie 25-35 jaar, zijn nodig als generatoren van stedelijke, economische en culturele activiteit. Hoe houden we deze creatieve starters in de stad? In welke omgeving voelen zij zich prettig? Wat moeten woning en omgeving uitstralen? Welke voorzieningen hebben jonge stedelingen het liefst om zich heen?

Het De Bouwfonds MAB schreef dit jaar onder het moto: SMART START een Ontwerpprijsvraag uit met het thema ’starters en wonen’, wonen voor de jonge stedeling. Vraag aan de deelnemers was om een marktgericht ontwerp/woonconcept voor jongeren te bedenken dat gewild, doelmatig, efficiënt  betaalbaar is. Alle 59 inzendingen zijn opgenomen in de tentoonstelling Smart Start die vanaf 28 september te zien zal zijn in het Architectuurcentrum Hoorn.

Op de discussieavond 28 september zal vooral de vraag aanbod komen of Hoornse jongeren specifieke woonwensen hebben en of die te vertalen zijn in Architectuur. Daarnaast komen enkele architecten toelichten wat zij hebben gebouwd of zouden willen bouwen voor jongeren. Jongeren kunnen daarop reageren en de discussie aangaan met de ontwerpers.

Bent u geïnteresseerd in architectuur in Hoorn? Het Architectuurcentrum Hoorn verstuurt de uitnodigingen per digitale post. Wilt u ook digitaal gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist). Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn.

plaats:   Bibliotheeksalon Centrale Bibliotheek Hoorn Wisselstraat 8 Hoorn
datum:  donderdag 28 september 2006
tijd:   20:00
info:   coördinator Gytha Heeren
t:  0229 219441
e:  info@archicentrumhoorn.nl
w:  www.archicentrumhoorn.nl

Reacties
Reactie: (Tsiburaska)
5-12-2010, 23:29
En op een oud bericht van 4 jaar terug reageren dus lezen jullie wel goed?
Beter lezen want anders krijgt Ruben nooit een eigen huis.

Reactie: (kees boots)
5-12-2010, 19:45
Willen hebben dat is mede de oorzaak van veel teleurstellingen en armoe, berouw komt na de zonde.
@ruben, blijf lekker bij je ouders en ga flink sparen want op jezelf wonen lijkt leuk maar je krijgt veel verplichtingen en het leven word vijf keer zo duur.
Hypotheek of huur, gas, stroom, water, brand-opstal-inboedelverzekeringen, gemeentelijke lasten, kabel, internet, hoogheemraadschap.

Reactie: (Ruben )
5-12-2010, 18:38
ik ben 18 jaar en wil graag een woning voor mezelf