Voedselbank West-Friesland start 18 september

ingevoerd op 13-9-2006

De Voedselbank West-Friesland start haar activiteiten vanaf maandag 18 september 2006. Klanten kunnen elke ochtend op werkdagen langs komen voor aanvullende informatie of zich per mail of schriftelijk aanmelden voor een eerste gesprek. Telefonisch is de voedselbank helaas nog niet bereikbaar, maar daar komt op korte termijn verandering in. De voedselpakketten zullen mogelijk in de eerste fase nog van andere voedselbanken betrokken moeten worden. Zodra een afdoende bestand van klanten is opgebouwd zullen met behulp van lokale en regionale leveranciers eigen voedselpakketten samengesteld worden. De voedselbank is vanaf 18 september elke werkdag open van 09:00 t/m 12:00 uur op het adres Verlengde Lageweg 9 te Hoorn.
 
Normen
Iedere alleenstaande die na aftrek van de vaste lasten minder dan 150 euro per maand over houdt aan leefgeld komt in aanmerking voor hulp vanuit de voedselbank.  Is er sprake van een gezinssituatie dan mag hier voor elke extra volwassene 50 euro en voor elk kind 25 euro bij opgeteld worden. En gezin met twee kinderen mag dus maximaal 250 euro per maand aan leefgeld over houden.
Deze normen zijn door de Federatie van Voedselbanken landelijk vastgesteld.

Privacy
De voedselbank West-Friesland is een zelfstandige vrijwilligersorganisatie onder verantwoordelijkheid van een eigen stichtingsbestuur. De Voedselbank heeft eigen vrijwillige klantbeoordelaars die in beeld brengen of iemand aan de gestelde normen voldoet. De klant dient daartoe op verzoek bepaalde financiële gegevens te overleggen. Alleen de meest noodzakelijke gegevens worden van klanten vastgelegd. Volgt een positief advies, dan ontvangt men een klantenkaart op basis waarvan men wekelijks een voedselpakket kan ophalen. De klantgegevens worden onder geen beding aan derden verstrekt. Wel zullen vanuit het stichtingsbestuur elk jaar algemene gegevens aan gemeenten en organisaties worden verstrekt om de omvang van de armoede en de noodzaak om die blijvend te bestrijden onder de aandacht te brengen.

Duur hulp
Het gaat in principe om noodhulp en tijdelijke hulp. De tijdelijkheid hangt af van de persoonlijke omstandigheden. De maximale duur van de ondersteuning vanuit de voedselbank is door het bestuur gesteld op drie jaar, gelijk aan de termijn van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Periodiek zal beoordeeld worden of hulp vanuit de voedselbank nog nodig is.
Voedselpakketten worden wekelijks verstrekt en bestaan uit 10 tot 15 produkten. De samenstelling van een pakket is erg afhankelijk van het aanbod vanuit de diverse  leveranciers. Wel zal de omvang van het voedselpakket zoveel mogelijk worden afgestemd op de gezinssamenstelling.

Aanmelding
De Voedselbank West-Friesland is vanaf 18 september van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur t/m 12:00 uur voor klanten. Ook ’s middags zal de voedselbank vaak open en bereikbaar zijn, maar dit kan niet altijd gegarandeerd worden.
Klanten kunnen tijdens openingstijden algemene informatie krijgen op het vestigingsadres Verlengde Lageweg 9 te Hoorn. Voor een aanmeldingsgesprek moet een aparte afspraak gemaakt worden.

Nadere informatie kan ook verkregen worden via e-mail: voedselbankwf@gmail.com.
Donaties en giften blijven welkom op bankrekeningnummer 1227.33.487 t.n.v. Voedselbank West-Friesland.

Reacties
Reactie: (Erik Baas)
19-3-2009, 16:39
Waar zijn reacties 6 t/m 8 gebleven ? Als ik op "2" of "volgende" klik verschijnen ze in elk geval NIET.

Reactie: (raoul)
8-11-2008, 23:00
ii snap de heer jansen heel goed. In zo’n waarin wij leven zou het niet eens mogelijk moeten zijn om jezelf in een dergelijke situatie te laten afglijden.90% van de tijd is het persoonlijk onvermogen om een zelfstandig leven te leiden en een huishouden te runnen. Een doosje eten geven helpt dan niet, dat is te kort door de bocht. deze mensen hebben andre vorm van hulp nodig gehad ver voor dit staduim. Als ze die niet hebben gekregen of snel krijgen blijft dit probleem zich voordoen op de lange termijn.

gr, raoul bakker

Reactie: (Erika)
4-7-2008, 09:53
Wij hebben een jaar gebruik gemaakt van de voedselbank en zijn ze zeer dankbaar. Wij zijn geen mensen met schulden en zelfs mijn man heeft een baan en toch was er armoede en geen geld bij ons. Omdat onze kinderen buiten alle voorzieningen vielen en hulp nodig hadden die heel veel geld kosten. Als je in Nederland niet binnen het plaatje past val je buiten de boot. Wij konden onze rekeningen en ons eten niet meer betalen. Dankzij de voedselban konden we weer opkrabbelen en het gaat nu erg goed met ons. Voedselbank bedankt!!!!!

Reactie: (nanda)
17-5-2007, 09:25
fijn hoor die hulp maar ik kom er niet voor in aanmerking met mijn zoontje van drie en de net geboren tweeling. als alleenstaande moeder heb ik wel 30 euro per maand te veel

Reactie: (jansen)
23-9-2006, 17:43
Ik ben een vrouwtje!

Reactie: (vandemeer)
22-9-2006, 19:59
Jammer dat het rechtse tuig, en dan bedoel ik de heer Jansen (of wie ook achter deze naam schuilgaat) beter kan schelden dan nadenken. Een beetje solidariteit moet in dit land. Anders gaat het naar de ratsmodee, als meneer Jansen begrijpt wat ik bedoel. Maar dat zal wel niet.

Reactie: (jansen)
21-9-2006, 21:27
Ja hoor, mensen gaan langs de weg, dood van de honger hier. Laat je toch niets wijs maken door dat linkse tuig!


Reactie: (Daniël)
14-9-2006, 06:27
Zolang wij ons laten vertegenwoordigen door zakkenvullers,jaknikkers en oude mannetjes zal het nog veel erger worden met die verschillen tussen rijk en arm...degene die er voor kan zorgen dat deze oogklep/oordopjesdragende bestuurders wakker worden heeft in November grote kans op mijn stem..

Reactie: (devries)
13-9-2006, 11:50
Een grote schande dat dit in zo’n rijk land als nederland bestaat.