Wethouder Witteveen krijgt proefles

ingevoerd op 18-9-2006

Wethouder Witteveen maakte maandag een proefles mee bij De Waalrakkers. Vanaf 1 oktober gaan onder de noemer ‘Met Lotje op de Boerderij’ en ‘Dier & Zo’ nieuwe educatieve activiteiten van start op de Hoornse kinderboerderijen De Woid en De Waalrakkers.
 
Burgemeester en wethou-ders hebben hierover afspraken gemaakt met MAK Blokweer, die de activiteiten in samenwerking met Bureau Madelon Educatie uit Enkhuizen
ontwikkelde. Het gaat om educatieve activiteiten voor onder- en middenbouw van basisscholen. In een later stadium komen er ook activiteiten voor de bovenbouw.

Lotje
De onderbouwklassen kunnen met Lotje mee op de kinderboerderij. Lotje is een avontuurlijke boerderijpoes die heel wat avonturen tijdens haar tochtjes op de boerderij beleeft. De kinderen gaan aan de hand van een avonturenpad op zoek naar de dieren van de kinderboerderij. Ze gebruiken hierbij al hun zintuigen en komen heel wat te weten.

Dier & Zo
Voor de middenbouw is er het programma Dier & Zo. Aan de hand van verschillende thema’s gaan de scholieren zelfstandig op onderzoek uit. Hoe goed kan een varken ruiken? Waarom heeft een konijn zulke grote oren en kijk je liever door de ogen van de kat of het schaap? Zo valt er van alles te onderzoeken.