Grootscheepse controle bedrijventerrein De Oude Veiling

ingevoerd op 20-9-2006

Politie, gemeente, hoogheemraadschap, brandweer en Milieudienst Westfriesland controleren samen alle bedrijven op het bedrijventerrein De Oude Veiling. In de week van 25 september worden tien controleteams ingezet om alle bedrijven te bezoeken. De ondernemers zijn met een brief geïnformeerd over de handhavingsactie.
 
Het doel van de controle is om ongewenste situaties die in strijd zijn met wet- en regelgeving te beëindigen. Dankzij deze handhavingsactie krijgen bedrijven nu één controlebezoek in plaats van diverse losse bezoeken door controleurs van verschillende instanties. Om dit mogelijk te maken hebben de handhavingspartners vooraf een prioriteitenlijst gemaakt en op basis van die lijst de controlepunten per bedrijf op elkaar afgestemd.

Controlepunten zijn onder andere het gebruik van de openbare weg, opslag en bouwen zonder bouwvergunning, het voldoen aan de voorschriften van de milieuvergunning (bijvoorbeeld opslag gevaarlijke stoffen) en brandveiligheid. De controleteams werken met een checklist die door de handhavingspartners is opgesteld. Controleurs kunnen door deze lijst snel zien of er buiten hun vakgebied nog andere zaken spelen die speciale aandacht verdienen, zodat zij direct een beroep op een collega kunnen doen.