Ontbreken van weg naar ijsbaan voor VOC Hoorn en CDA onacceptabel

ingevoerd op 21-9-2006

Minstens twee partijen in de gemeenteraad van Hoorn vinden dat er nu snel iets moet gebeuren met de infrastructuur rond de nieuwe ijsbaan. In een brief aan het College van B&W uiten CDA en VOC Hoorn hun ongenoegen over het ontbreken van een toegangsweg vanaf de Provinciale Weg. Zij schrijven onder meer: ”Inmiddels liggen de zomervakanties ruim achter ons, weten we dat de ijsbaan “De West-fries” zal gaan heten,  is de opening ervan volgende week, maar hebben we nog geen zandauto zien rijden! Dit is volstrekt onacceptabel.”

Lees hier de brief:


Aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoorn
Datum: 20 september 2004
Betreft: aanleg parkweg Blauwe Berg

Geacht college,

Het is u bekend dat de fracties van VOC-Hoorn en CDA-Hoorn “het betreuren” dat de nieuwe toegangsweg vanaf de N506 over de Blauwe Berg nog steeds niet gereed is. Voor ons was het vanzelfsprekend dat deze weg gereed zou zijn voordat er zou worden geschaatst op de nieuwe ijsbaan. Wij dachten dat uw college voldoende was doordrongen van het feit dat je eerst de infrastructuur moet aanleggen voordat je gaat bouwen; een andere volgorde geeft immers altijd problemen en levert voor mensen in de directe omgeving overlast op.

Wij hebben vele malen in commissievergaderingen geïnformeerd naar de stand van zaken en onze zorgen uitgesproken over het gebrek aan voortgang. Dit heeft er in de raadsver-gadering van juni jl. toe geleid dat wij ten langen leste een motie hebben ingediend. Deze motie luidde aldus:

De raad van de gemeente Hoorn, in vergadering bijeen op woensdag 28 juni 2006, behan-delend de Voorjaarsnota, gehoord de discussie,
-constaterende dat nog altijd niet is begonnen met de aanleg van een rotonde en een weg over de Blauwe Berg;
-overwegende:
dat de infrastructuur op de Blauwe Berg zo snel mogelijk klaar moet zijn; dat het bovendien wenselijk is dat zo snel mogelijk met de aanleg begonnen wordt;
-spreekt uit dat het college hoe dan ook vast dient te houden aan de bepaling dat de infra-structuur op de Blauwe Berg in februari 2008 klaar dient te zijn;
-verzoekt het college er bij de ontwikkelaar(s) op aan te dringen dat zo snel mogelijk be-gonnen wordt met de aanleg van genoemde infrastructuur en het grote belang duidelijk te maken dat de gemeente hieraan hecht en de raad binnen een maand een tijdspad te schetsen, inclusief het moment dat begonnen zal worden.
(motie ingediend door VOC-Hoorn en CDA-Hoorn).

U herinnert zich ongetwijfeld dat deze motie raadsbreed is aangenomen. Wij herinneren ons dat de verantwoordelijke wethouder heeft opgemerkt dat “binnen een maand” gezien de aankomende zomervakanties wat kort was en dat u aangaf dat iets ruimer te willen op-vatten.

Inmiddels liggen de zomervakanties ruim achter ons, weten we dat de ijsbaan “De West-fries” zal gaan heten,  is de opening ervan volgende week, maar hebben we nog geen zandauto zien rijden! Dit is volstrekt onacceptabel. De ijsbaan gaat open, buurt- en wijkbe-woners hebben zelfs geen zicht op de komst van de nieuwe toegangsweg en zullen zich zo langzamerhand moedeloos afvragen of die weg er eigenlijk wel komt.

Ook de raad laat u in het ongewisse, u heeft ons na het aannemen van de motie niet geïn-formeerd over het daarin gevraagde (één maand was voor tekort, maar we zijn nu op enke-le dagen na 3 maanden verder!), waaruit wij moeten concluderen dat u de motie niet heb uitgevoerd. VOC-Hoorn en CDA-Hoorn zijn hier buitengewoon ontstemd over.

Wij wilden de verantwoordelijke wethouder hierop aanspreken tijdens de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, maar toen wij hierover vragen konden stellen bleek hij de vergadering te hebben verlaten! Daarom zien wij ons genoodzaakt om u hierover per brief aan te spreken en de volgende vragen te stellen:

1. Heeft u er bij de ontwikkelaar(s) er op aangedrongen dat zo snel mogelijk begonnen wordt met de aanleg van genoemde infrastructuur;
2. Heeft u het grote belang duidelijk gemaakt dat de gemeente hieraan hecht;
3. Wat is het tijdspad, inclusief het moment dat begonnen zal worden met deze werkzaam-heden;
4. Het is ons bekend dat een wegdek dat is neergelegd, terwijl het onderliggende zandbed onvoldoende tijd heeft gehad om in te klinken, eerder- en extra onderhoud nodig heeft.
Voor wiens rekening zijn de extra kosten die tengevolge hiervan gemaakt moeten worden?

Wij rekenen erop dat actie uwerzijds en/of de antwoorden op onze vragen spoedig door ons tegemoet kunnen worden gezien.

Hoogachtend,

namens de fracties van VOC-Hoorn, en CDA-Hoorn,
w.g.

Hans Weeda   Johan van der Tuin

Reacties
Reactie: (Chris)
11-10-2006, 09:29
Wat ik het vreemde vind is dat beide partijen deel uitmaken van het college. Het zou dan toch heel eenvoudig moeten zijn om hun eigen wethouders te vragen dit te regelen.

Reactie: (daniël)
23-9-2006, 21:04
En dan hebben we het nog niet eens over het heffen van parkeergelden bij die ijsbaan, (zoals de neus het graag zou zien) dan zetten we de auto’s toch lekker in de woonwijken neer,kunnen zij op de nieuwe steen na een jaar dubbel geld vangen,eerst parkeergeld bij die ijsbaan en vervolgens alle bewoners in de risdam geld uit de zak kloppen voor een parkeervergunning.

Reactie: (Daniël)
23-9-2006, 21:00
Lijkt toch aardig op de gang van zaken rondom de Bangert/Oosterpolder. Eerst woningen bouwen en jezelf vervolgens verbazen over het feit dat er ook nog een ontsluitingsweg aangelegd had moeten worden. Beetje achter de feiten aanlopen op de nieuwe steen??

Reactie: (Van der Scheur)
21-9-2006, 21:49


Mag ik hier uit begrijpen dat als de antwoorden niet bevredigend zijn, en dat zullen ze niet zijn.
Dat de heren dan ook de ballen hebben om deze wethouder naar huis te sturen of hun steun aan het college in te trekken?

Of is dit wederom het gewone geblaat van: we roepen wel, maar bijten doen we zeker niet!Want anders moeten we van het pluche af en dat willen we niet!

Ik zie het als een hoop ketelmuziek van met name Johan van der Tuin, die man kan alleen maar roepen.