Parkeren kunstijsbaan kost 1 euro

ingevoerd op 29-9-2006

Zaterdag 30 september opent kunstijsbaan De Westfries haar deuren. Vanaf dan kunnen de vele schaatsliefhebbers in Hoorn en West-Friesland zes maanden per jaar terecht op het kunstijs. Parkeren bij de kunstijsbaan kost 1 euro. De rechtbank in Alkmaar heeft exploitant Optisport die een verbod op betaald parkeren vorderde, in het ongelijk gesteld. Het betaald parkeren gaat in op 30 september.

De moderne accommodatie heeft een snelle 400-meterbaan en in het midden van deze ring een ijsvloer van 30 bij 60 meter voor ijshockey en recreatief gebruik. De kunstijsbaan is grotendeels overdekt. Alle gemeenten in West-Friesland hebben bijgedragen aan deze West-Friese voorziening. De ijsbaan ligt in het gebied de Blauwe Berg in Hoorn. Kijk voor meer informatie op www.ijsbaandewestfries.nl of bel met 0229 27 76 60.

Reacties
Reactie: (Een schaatster)
3-10-2006, 08:26
Reactie op het betaald parkeren bij de westfries.

Ben daar op Zaterdag 30-09-06 rond 12.30 uur geweest en er was voldoende parkeerplek helaaas had ik niet in de gaten dat er betaald parkeren van kracht was.
toen ik terug kwam bij mijn auto zat er een geel bonneteje op mijn voorruit toen ik het bonnetje tussen mijn ruiterwisser uit haalde bleek het om een waar schuwing te gaan met de mededeling let op betaald parkeren.
Bedankt gemeente prima actie.

Een schaatster

Reactie: (Daniël)
30-9-2006, 20:00
Wauw,dat die jongesn en meisjes zo vroeg hun bed uit waren...zal vast wel een donderspeech van de neus vooraf aan zijn gegaan...het buiten de bebouwde kom parkeren begint pas na het bordje Hrn met een rode streep er doorheen hè..Maar zoals de voorspellingen al waren is dit wederom zo uitgekomen...zijn er ook VIPparkeerplaatsen aldaar?? daar mag je vast gratis parkeren..

Reactie: (schaatser)
30-9-2006, 15:47
Stadswacht was er als de kippen bij (8.45) om vandaag de eerste bekeuringen uit te delen.
Meteen bleek al dat het parkeerterrein veel te klein is. Alle bermen in de buurt stonden vol (in de wijk eromheen ben ik niet geweest).
Overigens mag je gewoon in de berm parkeren buiten de bebouwde kom dus de uitgedeelde bekeuringen zijn ongeldig.

Reactie: (Daniël)
30-9-2006, 09:37
Nou dat gaat gezellig druk worden in de risdam met al die parkeerplaats zoekende auto’s...Goed gedaan weer gemeente Hoorn met de neus voorop!!