Fietspad Bangert en Oosterpolder naar Dorpsstraat afgesloten

ingevoerd op 7-10-2006

Onlangs is gestart met het bouwrijp maken van fase 1b van Bangert en Oosterpolder. Dit deel van de wijk ligt in de zuidwesthoek van fase 1, tussen de Dorpsstraat en het bedrijventerrein de Marowijne. Voor de zomervakantie heeft de gemeente al zand en grond aangebracht op de toekomstige straten in dit gebied. Tijdens het bouwrijp maken en de woningbouw zal het huidige fietspad naar de Dorpsstraat in gebruik komen voor bouwverkeer. Een combinatie met langzaam verkeer is dan niet meer mogelijk uit het oogpunt van verkeersveiligheid. Daarom wordt het fietspad half oktober afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd bouwverkeer.
Voor de fietsers die gewend waren over dit fietspad naar de Dorpsstraat te rijden om bijvoorbeeld bij scholen of winkels te kunnen komen, betekent dit dat zij tot het einde van de bouw moeten omrijden via Vredemaker, Heemraad, en Dijkgraaf naar de fietsaansluiting parallel aan de Strip die uitkomt op de Dorpsstraat.
Eind 2007 is de woningbouw zo ver gevorderd dat het ‘oude’ fietspad weer in gebruik komt voor fietsers. Het blijft daarna een permanente verbinding voor langzaam verkeer naar de Dorpsstraat en de rest van Bangert en Oosterpolder ten zuiden daarvan.