Drankrijders in Hoorn

ingevoerd op 7-10-2006

Een 19-jarige man uit Hoorn, een beginnend bestuurder, heeft onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt. Hij reed zaterdagochtend rond 3.00 uur over de Willemsweg en slipte met zijn auto. Hij kwam tot stilstand tegen een paal. Hij bleek erg dronken te zijn, de man had bijna tíen keer teveel drank op. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hem wacht een proces-verbaal. Er zaten nog twee personen bij hem in de auto, twee 20-jarige mannen uit Hoorn.

Bij een alcoholcontrole op het Keern en de Liornestraat in Hoorn en op de Nieuweweg in Wognum zijn in totaal 11 personen aangehouden omdat uit de blaastest bleek dat ze alcohol hadden gebruikt. Negen van hen kregen een proces-verbaal omdat de uitgebreide ademanalyse op het politiebureau aangaf dat ze boven de wettelijke limiet zaten. Van 1 persoon is het rijbewijs ingevorderd. Hij bleek bijna tien keer teveel te hebben gedronken en was een beginnend bestuurder. In totaal zijn er 252 blaastesten afgenomen. Iedereen die zonder alcohol op reed, ontving een Bob-sleutelhanger.

Reacties
Reactie: (lilian)
11-10-2006, 14:52
Daniel, je korte termijn geheugen laat je in de steek of je reageert gewoon te vaak. Recent gaf je als reactie dat "mensen die Nederlandstalig kattengejank wilden horen maar naar Harrods moeten gaan want naar de gewone radio luisteren ook mensen die werken". Hiermee impliceer je dat in Harrods alleen maar werklozen komen. Op z’n zachtst gezegd een dubieus standpunt dat niet onderbouwt kan worden.

Inhoudelijk heb je uiteraard gelijk als je zegt dat de gearresteerde dronken automobilist gepakt en zwaar gestraft moet worden. Geen straf is hierbij te zwaar lijkt mij.

Reactie: (keyser soze)
10-10-2006, 17:00
Nu even een reactie n.a.v. van het bericht zelf:

De berichtgeving is te summier om bepaalde conclusies ten aanzien van de betreffende perso(o)n(en) te trekken. Een rijbewijs innemen is hetzelfde als mosterd na de maaltijd: het is te laat. Nu reed de 19-jarige gelukkig tegen een paal en niet tegen of over een medemens, maar wat een volgende keer? Het gaat erom dat degene zelf inziet dat zijn of haar gedrag onacceptabel is.

Reactie: (Daniël)
9-10-2006, 06:21
Ik kan me niet heugen dat ik me ooit negatief dan wel positief uitgelaten heb over Harrods,niet mijn tent maar als er mensen zijn die graag naar dat hollandse gekweel willen luisteren terwijl zij een biertje nuttigen,dan moeten zij dat zelf weten.Over die sportschoolvriendjes kan ik ook heel kort zijn,ik zit niet eens op een sport laat staan dat ik er vriendjes heb zitten..heb wel nuttigere dingen te doen met mijn spaarzame vrije tijd...

Reactie: (Peter)
8-10-2006, 21:31
accoord, maar probeer redelijker wijs commentaar te leveren..ga niet beginnen over sportschoolvriendjes erc...je drukt teveel onvreden uit ...ik zou het geen week met je negatieveuitstraling uithouden...en wat is er in hemelsnaam verkeerd aan de Harrods of zoiets...ga verder met je inschrijving op date sites, misschien krijg je hopelijk verkering ketelappertje...dan kijk je weer eens positief tegen het leven aan

Reactie: (Jenni)
8-10-2006, 20:54
Het is voor de makers van deze site best leuk om te weten dat hun berichten worden gelezen en dat er feedback op wordt gegeven, denk ik. Van mij mag Daniël blijven reageren, hoor.

Reactie: (Daniël)
8-10-2006, 18:13
Waarom niet?? Dit is een vrij land en dan mag je nog steeds je mening verkondigen en verdedigen als het nodig is...en met een dwangneurose heeft het niets te maken maar met het feit dat er anders voor de redactie ook geen gein meer aan is om artikelen te plaatsen als ik toch niets meer mag zeggen van jou...

Reactie: (Peter)
8-10-2006, 14:52
Daniël, is het misschien mogelijk dat je niet overal op hoeft te reageren...het begint een beetje ziekelijke dwangneurotische vormen aan te nemen.

Reactie: (Daniël)
7-10-2006, 20:35
Goed zo!! Aanpakken die mafketels en geen rijbewijs meer teruggeven..er is ondertussen genoeg gewaarschuwd..