Graveeractie tijdens landelijke politiedag in Hoorn

ingevoerd op 12-10-2006

Tijdens de landelijke politiedag aanstaande zaterdag 14 oktober vindt op het politiebureau in Hoorn een speciale actie plaats in het kader van het project ‘Tegenhouden Autocriminaliteit’. Het bedrijf Autotaalglas uit Zwaag zal die dag het kentekennummer van auto’s graveren in de zes autoruiten. Dit gaat autodiefstal tegen.

Het etsen/graveren van het kenteken van de auto op de ruiten van de auto is een manier om autodieven tegen te houden. Omdat bij diefstal van de auto de dief alle ruiten moet vervangen om de auto te kunnen voorzien van een nieuw kenteken. Het graveren wordt gedaan tussen 11.00 – 16.00 uur, de openingstijden van de politiedag. Autobestuurders kunnen zich melden aan de achterzijde van politiebureau op de parkeerplaats van het gemeentehuis. Daarbij geldt wie het eerst komt, het eerst maalt.

Reacties
Reactie: (Daniël)
13-10-2006, 18:45
Als ik het goed begrijp moet je dus je ramen laten graveren zodat het moeilijker wordt om de gestolen auto door te verkopen?? Wanneer gaat de hermandad dan eens iets doen aan de diefstal UIT de auto’s vandaan?? Nadat ik aangifte gedaan had van diefstal uit mijn afgelsoten auto heeft het een half jaar geduurd voor er ook maar een reactie vanaf de blokmergouw kwam..en ik maar denken dat mijn spullen teruggevonden waren...Hoe naïef kun je zijn als belastingbetalende burger ooit nog eens iets van je spukllen terug te zien,en maar pochen dat het misdaadcijfer gedaald is,vindt je het gek dat mensen geen aangifte meer komen doen!! Het haalt toch niets uit als je het wel doet..