Proefduik voor senioren: een sportieve uitdaging

ingevoerd op 12-10-2006

Vijfenvijftigplussers kunnen zich aanmelden voor een proefduik op donderdag 19 oktober 2006 in zwembad De Waterhoorn. De organisatie is in handen van een samenwerkingsverband bestaand uit Zwem- en recreatiebad De Waterhoorn, Duikcentrum Atlantic en het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn.
 
55-plussers zijn niet te oud om aan duiken te gaan doen. Onder water gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Een wereld waarin ze helemaal tot rust komen. Daarom wordt duiken wel een ’luie sport’ genoemd. Niets houdt de senioren tegen om een kijkje onder water te nemen tijdens een introductieduik in De Waterhoorn op donderdag 19 oktober vanaf 08.30 uur. De proefduik vindt plaats in het recreatiebad, in water van 31° C dat ondiep genoeg is om het hoofd boven water te kunnen houden. Een zwemdiploma is verplicht.

Duikapparatuur
Vooraf krijgen de senioren uitleg over de apparatuur en de technische en veiligheidsaspecten die aan het sportduiken zijn verbonden. Dat gebeurt onder leiding van Chris Verzeilberg van Duikcentrum Atlantic. De deelnemers ervaren wat het is om gewichtloos door een andere dimensie te zweven. Al snel raken ze vertrouwd met het materiaal en krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen. Daarna is het aan hen om de fascinerende onderwaterwereld steeds verder te ontdekken! Er zijn geen extra kosten verbonden aan het duiken, de proefduikers betalen slechts het reguliere entreekaartje voor het zwembad, dat recht geeft op een hele dag zwemmen.

Aanmelding
Aanmelden kan tot woensdag 18 oktober bij Duikcentrum Atlantic, tel. 0229 27 43 06. Van tevoren inschrijven is verplicht. Bij onvoldoende belangstelling gaat de activiteit niet door.
Meer informatie over ‘Ouderen in Beweging!’ is verkrijgbaar bij Pedro Koning, projectleider Sportopbouwwerk Hoorn, tel. 0229 25 94 53 en via www.sportopbouwwerkhoorn.nl