Woninginbraak en Inbrekers aangehouden

ingevoerd op 12-10-2006

Woninginbraak
 
Woensdagavond omstreeks 21.00 uur werd een inbraak ontdekt in een won ing aan de Kruitmolenstraat in Hoorn. De daders waren het pand binnengekomen door het slot in de achterdeur te forceren. Het gehele huis werd doorzocht. In ieder geval werden de flatscreen televisie en een personenauto weggenomen. Het ging hierbij om een Volkswagen Golf met kenteken TN-46-FN. Ten tijde van de inbraak waren de bewoners op vakantie.

Inbrekers aangehouden
Een 21-jarige man uit Breda is donderdag overgedragen aan justitie. Hij werd afgelopen maandagmorgen op de Botter, samen met een 16-jarige handlanger eveneens uit Breda, op heterdaad betrapt na een poging tot inbraak in een woning.
Een oplettende buurtbewoner had die morgen omstreeks 11.35 uur de politie gebeld na opvallend gedrag van de twee mannen in de straat. Ze waren bezig om witte Duitse (vervallen) kentekenplaten te plakken over Nederlandse platen. Enige tijd later troffen agenten de beide mannen in de omgeving van de auto aan. Ze werden aangehouden.
Uit onderzoek bleek dat ze na hun opvallende gedrag bij de auto bij een woning in de straat hadden gepoogd in te breken door een schuifdeur open te breken met behulp van schroevendraaiers. Het was niet gelukt om iets te stelen maar er was wel schade ontstaan. De mannen verklaarden dat ze bij toeval in Hoorn waren beland en dat ze daar besloten om in te gaan breken. Ze hadden valse platen op de auto geplakt om bij ontdekking herkenning te voorkomen. De oudste verdachte had, zonder rijbewijs en zonder toestemming, de auto van zijn vader meegenomen.
Deze verdachte werd vanmiddag geleid voor de rechter-commissaris in Alkmaar en daarna heengezonden. De jongste verdachte werd gisteren al vrijgelaten. Er wordt een proces-verbaal tegen beiden opgemaakt.