Noord-Holland niet akkoord met salaris topman NUON

ingevoerd op 26-10-2006

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland vinden dat er binnenkort alle aanleiding is om over een nieuwe beloning van de bestuursvoorzitter NUON te praten. In een brief aan de raad van commissarissen dringen zij er op aan om het voorgenomen besluit van de raad, ongewijzigde voorzetting van het contract, te heroverwegen.
 
Gedeputeerde Staten zijn onaangenaam verrast over het besluit van de raad van commissarissen. Zij vinden dat de raad geheel voorbij gaat aan de maatschappelijke discussie en aan de positie van de provincie als publieke aandeelhouder.

Op 11 oktober is overleg gevoerd tussen de commissie die over de beloning gaat en de drie grootaandeelhouders (Gelderland, Amsterdam en Noord-Holland) over de contractverlenging van de bestuursvoorzitter, dhr. Van Halderen. Dhr. Moens, gedeputeerde van Noord-Holland, heeft daarin aangegeven over een andere beloning te willen spreken, met als uitgangspunt het salaris van de minister-president.

In 2004 al hebben Provinciale Staten van Noord-Holland aangedrongen op een aanmerkelijke verlaging van de beloning van de bestuursvoorzitter. Gelet op het lopende contract was het toen slechts mogelijk om de beloning via de bonussen aan te scherpen en neerwaarts bij te stellen. In dat zelfde jaar heeft de Tweede Kamer zich uitgesproken voor een aanzienlijke inperking van de topsalarissen in de publieke sector.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland benadrukken wel dat dit standpunt niets te maken heeft met het functioneren en de persoon van dhr. Van Halderen, waarover zij tevreden zijn.

Reacties
Reactie: (nodfaratu)
28-10-2006, 20:36
Met dank aan de privatisering.