Wegwerkzaamheden in Hoorn

ingevoerd op 2-11-2006

Oostergouw afgesloten
Op zondag 12 november is het gedeelte van de Oostergouw tussen de IJsselweg en de Provincialeweg tussen 7.00 en 17.00 uur afgesloten in verband met snoeien van overhangende bomen en struiken aan beide zijden van de rijbaan. Verkeer van en naar de Provincialeweg wordt omgeleid over de Blokmergouw en de Zwaagmergouw. Het tankstation blijft bereikbaar.
 
Westfrisiaweg zondag 12 november afgesloten
Op zondag 12 november is de Westfrisiaweg tussen de Rijweg en de Oostergouw afgesloten voor het verkeer in verband met het maken van de ontsluiting van de wijk Bangert en Oosterpolder (de Strip).
De Westfrisiaweg is die dag 24 uur lang afgesloten (van 00.00 tot 00.00 uur) voor het aanbrengen van de laatste laag asfalt en belijning. Op maandag 13 november komt er een tijdelijk verkeerslicht; verkeer op de Westfrisiaweg heeft daar geen last van. Vanaf dinsdag 14 november gaat de ontsluiting open voor het verkeer.

Deel N506 van 13 t/m 17 november afgesloten
Het deel van de provinciale weg N506 tussen de Zuiderdracht (Oosterblokker) en de Hemweg (Blokdijk) is van maandag 13 november om 7.00 uur t/m vrijdag 17 november om 17.00 uur afgesloten voor het snelverkeer. 
Doorgaand verkeer tussen Hoorn en Enkhuizen wordt omgeleid via de Westfrisiaweg. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via Zuiderdracht, Oosterblokker en ’t Zittend.

Fietspad langs Provincialeweg langer afgesloten
Momenteel worden werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad langs de Provincialeweg tussen het spoorviaduct en overweg van de museumstoomtram. De  tegelverharding was voor een groot deel verzakt door graafwerk van mollen. Onder het fietspad wordt een fundering aangebracht en daarop komt een asfaltverharding.
Het gedeelte tussen het viaduct en het fietspad naar het Sportcentum is inmiddels gereed en open voor fietsverkeer. Het gedeelte tot aan de overweg is nog afgesloten tot vrijdag 10 november, een week langer dan gepland. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Liornestraat en de Wabenstraat.