Aansluiting Bangert en Oosterpolder later klaar

ingevoerd op 12-11-2006

Op vrijdagavond 17 november gaat de aansluiting van Bangert en Oosterpolder (de Strip) op de Westfrisiaweg open. Eerder is aangegeven dat de openstelling op dinsdag 14 november zou plaatsvinden. Maar vanaf maandag 13 november tot en met vrijdag 17 november wordt de Provincialeweg (N506) in verband met asfalteringswerkzaamheden voor al het verkeer afgesloten en naar de Westfrisiaweg geleid (N302).

De verkeersdrukte neemt op de N302 zodanig toe dat als de verkeerslichten in werking treden om vanaf de Strip de Westfrisiaweg op te gaan dat voor extra opstoppingen zorgt.

Aansluiting Strip/Dorpsstraat
Daarom gaat pas op vrijdagavond 17 november de voorgenomen aansluiting tussen de Strip en de Dorpsstraat open voor het verkeer. Het betreft een tijdelijke aansluiting, die in het voorjaar van 2007 permanent wordt als de Strip een definitieve asfaltlaag heeft gekregen. Als de Bangert in de loop van december weer open gaat voor het verkeer, komen er drempels in de Dorpsstraat die gepland zijn ter hoogte van de fietsaansluiting van Bangert en Oosterpolder op de Dorpsstraat.