Feestprogramma Hoorn 650 openbaar

ingevoerd op 19-11-2006

De lange lijst met feestelijke activiteiten in Hoorn voor 2007 is door de Stichting Hoorn 650 vrijgegeven. Op hoofdlijnen is het programma om het 650 jarig bestaan van de stad Hoorn te vieren nu bekend en in te zien. Via de site www.hoorn650.nl kunt u kennis nemen van het programma, maar u ook aanmelden voor een nieuwsbrief. Per maand kunt op de site kijken naar evenementen.

Op 26 maart 2007 wordt gevierd dat Hoorn 650 jaar geleden Stadsrechten kreeg en daarom staat 2007 in het teken van vele evenementen, zoals tentoonstellingen, muziek- en toneeluitvoeringen, modeshows etc. In Hoorn valt in 2007 dus veel te beleven. Daarbij speelt de Eenhoorn uit het wapen van Hoorn vaak een hoofdrol.

Het bestuur van de Stichting Hoorn 650 Jaar maakte op 26 juli jl het concept van het jubileumprogramma bekend. Met twee grote kunstmanifestaties, een dans-tiendaagse, een prevelement, een praatshow van de marine en een theater-tiendaagse als uitschieters, is er in 2007 in Hoorn volop activiteit. 
 
De officiële opening van het jubileumjaar staat gepland voor het weekend van 16, 17 en 18 maart. Dan worden op een feestelijke en ludieke wijze wederom de stadsrechten uitgereikt. Voor het slotweekend, 2, 3 en 4 november, staat er onder andere een optreden van de Koninklijke Militaire Kapel gepland.
 
Tijdens het jubileumjaar  heeft Hoorn 650 jaar een aantal thema tiendaagsen gepland. De maritieme tiendaagse staat van 17 tot en met 28 mei op de agenda. Dan doet onder andere de Marine Roadshow de jarige stad aan. De dans-tiendaagse staat voor 1 tot 10 juni op de planning. De sportieve Horinezen komen van 15 tot 24 juni aan hun trekken  tijdens de sport-tiendaagse. De theater-tiendaagse vindt van 7 tot 16 september plaats. En voor de mensen met ritme staat van 28 september tot 7 oktober de muziek-tiendaagse gepland.
 
Hoorn 650 jaar is overvallen door ideeën vanuit de Hoornse bevolking. Inmiddels zijn er meer dan 275 ideeën, acties en suggesties aangereikt. ‘Helaas was het onmogelijk alle ideeën te honoreren’, vertelt de voorzitter van het Bestuur van de Stichting Hoorn650, Dick Louwman. ‘Met zo’n 80 ideeën en evenementen is de dialoog gaande. Die gaan in principe een plek krijgen in het programma.’