Bibliotheek Hoorn aan Huis nu in heel Hoorn

ingevoerd op 22-11-2006

Bibliotheek Hoorn presenteert met trots de vernieuwde dienst Bibliotheek aan Huis. Iedereen in Hoorn die door leeftijd, een (tijdelijke) ziekte of handicap niet zelf naar de bibliotheek kan komen, kan gebruik maken van deze dienst.

Vrijwilligers gaan langs bij deze thuisklanten en vragen na welke boeken de interesse hebben zodat de vrijwilliger ze in de bibliotheek kan halen of aanvragen. Thuisklanten kunnen ook vragen naar de vele andere uitleenproducten zoals dvd’s, cd’s, video’s, luisterboeken of tijdschriften.

Bibliotheek Hoorn aan Huis startte eerder dit jaar als proef in de Grote Waal. Al gauw bleek dat uitbreiding van de service voor heel Hoorn gewenst en haalbaar is.
De organisatie is in handen van WonenPlus (onderdeel van Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland) en Bibliotheek Hoorn. WonenPlus coördineert het vrijwilligersaanbod en onderhoudt de contacten met hen, de bibliotheek maakt de vrijwilligers wegwijs in de bibliotheek.

Thuisklanten helpen of informatie nodig?
Wie af en toe eens naar de bibliotheek wil om boeken te halen voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen, kan zich opgeven als vrijwilliger en bellen met Marian van Peenen van Bibliotheek Hoorn: 0229 - 219441. Mailen kan ook: mvpeenen@bibliotheekhoorn.nl 
De folder Bibliotheek aan Huis is telefonisch op te vragen of af te halen in een van de drie vestigingen aan de Wisselstraat, in de Huesmolen of in De Kers.