Officiële opening zmlk-school de Stormvogel

ingevoerd op 23-11-2006

Op vrijdag 24 november vindt de officiële opening plaats van de nieuwe huisvesting van de Eenhoorn/Stormvogel,  een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. De opening wordt verricht door de heer R. J. R. Witteveen, wethouder onderwijs,  de heer A. Brink, voorzitter Bestuurscommissie Speciaal Onderwijs, en de heer H. A. Polman-Tuin, directeur van de Eenhoorn/Stormvogel. De leerlingen van de school assisteren hen daarbij.
 
De nieuwe huisvesting van zmlk-school de Eenhoorn/Stormvogel bevindt zich aan de Wabenstraat en Van Oostzanenstraat.  Het gebouw is begin van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen door de Stormvogel, de afdeling voor voortgezet onderwijs van deze school. De Eenhoorn, zmlk-basisonderwijs, bevindt zich in de gebouwen aan de Eikstraat en de Abbingstraat.

Het aantal leerlingen van de school voor speciaal onderwijs neemt de laatste jaren fors toe. Om alle leerlingen te kunnen huisvesten besloot de raad vorig jaar om de schoolgebouwen aan de Wabenstraat en Van Oostzanenstraat en het daarbij gelegen gymnastieklokaal te bestemmen voor de Stormvogel.  Voor het opknappen en uitbreiden van deze gebouwen stelde de raad 2,1 miljoen euro beschikbaar. De Stormvogel telt momenteel zo’n 150 leerlingen. De nieuwe huisvesting biedt 15 leslokalen en 3 praktijklokalen.