Workshop vierkante-meter-theater

ingevoerd op 25-11-2006

Er zijn in Hoorn heel wat vierkante meters waar bijzondere dingen zich hebben afgespeeld of zich gaan afspelen. Met de workshop M2-theater van Janna de Lathouder leert de acteur een verhaal te vertellen over een inwoner van Hoorn, op een speelvloer van precies een vierkante meter. Met weinig middelen wordt het publiek meegetrokken in de wereld en geschiedenis van dit personage.

De een vertelt waarom die ene precieze plek speciale betekenis voor hem had; een ander toont zijn geschiedenis aan de hand van citaten en gedichten. Maar één ding is bij alle personages gelijk; ze zijn overleden. De verhalen lopen uiteen van verbazend gruwelijk tot wonderlijk hoopvol. De teksten worden speciaal op maat geschreven met verhalen van huidige inwoners van Hoorn als inspiratiebron.

Tijdens de workshop wordt gewerkt aan overredingskracht, overtuigingskracht en aan tekstbehandeling. Samen met de regisseuse wordt gezocht waar uw eigen krachten liggen. De workshop vindt plaats op 26 november, 3, 10 en 17 december. Van 20.00 tot 22.30 uur in Theater het Pakhuis te Hoorn. De kosten bedragen € 32,50 voor 4 avonden.

Opgeven
Geïnteresseerden kunnen zich, onder vermelding van de naam van de gewenste workshop en met naam en adresgegevens, voor de workshop opgeven via workshop@theatergroephetgezelschap.nl of telefonisch via 06 - 222 183 12. De workshops gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Theaterroute 2007
In 2007 zullen diverse bijzondere projecten worden opgestart in het kader van het 650-jarige bestaan van Hoorn. Theatergroep HET Gezelschap werkt in dat kader aan een grote theaterroute door de hele stad. In deze route krijgt het publiek in anderhalf uur verschillende voorstellingen te zien. Als voorbereiding hierop, worden tussen oktober 2006 en februari 2007 9 verschillende theaterworkshops georganiseerd. In die workshops kan de deelnemer vrijblijvend proeven van de diverse disciplines die in de route terug te vinden zijn. Slapstick Theater zal ook deel gaan uitmaken van de Theaterroute.
Meer informatie via www.theatergroephetgezelschap.nl.