Wethouder opent gemeenschappelijke ruimte De Koopvaarder

ingevoerd op 27-11-2006

Op woensdag 29 november verricht wethouder C.G. van Weel-Niesten de handeling voor de officiële opening van de nieuwe gemeenschappelijke ruimte voor Woongemeenschap De Koopvaarder in Hoorn.

Het nieuwe gebouw bestaat uit 2 bouwlagen en wordt via twee loopbruggen verbonden met het hoofdgebouw. Op de begane grond bevinden zich individuele bergingen voor het stallen van een fiets of booster en op de 1e verdieping zijn diverse gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd, zoals een keuken, een bibliotheek, een vergaderruimte en computerruimte. Door de nieuwbouw heeft de woongemeenschap ook het aantal woningen kunnen uitbreiden van 56 naar 60, omdat de voormalige algemene ruimten zijn omgebouwd tot 4 seniorenwoningen.
 
Met de nieuwbouw is IntermarisHoeksteen tegemoet gekomen aan de wensen van de bewoners, die nauw betrokken zijn geweest bij het plan en de invulling. IntermarisHoeksteen vindt het van belang dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en waar mogelijk worden hiervoor dan ook voorzieningen getroffen.
Het plan is mogelijk gemaakt door een investering van de woningcorporatie, een subsidiebedrag van de gemeente Hoorn en een maandelijkse bijdrage in de huur voor de bewoners.