Dader schietpartij Hoorn na maanden aangehouden

ingevoerd op 27-11-2006

Dit weekend werd bij het hockeyveld aan de Nieuwe Steen in Hoorn een 21-jarige man uit Hoorn aangehouden in verband met een schietincident op zaterdag 13 mei 2006.
Op de bewuste zaterdag omstreeks 22.00 uur was een 16-jarige jongen samen met een vriendje aan het varen in een bootje in het Julianapark in Hoorn. Tijdens de vaartocht werd er driemaal geschoten vanaf de wal. Een van de kogels trof het 16-jarige slachtoffer in zijn dijbeen.

De jongen werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Hier vond men operatie en verwijdering van het kogeltje te riskant in verband met infectiegevaar.
Bij het technische onderzoek in de omgeving werden twee patroonhulzen aangetroffen. In het verdere onderzoek werd ondermeer een op 17 mei een reconstructie gehouden en werden getuigen gezocht. Ook werd in de media een getuigenoproep geplaatst.

Het onderzoek leverde uiteindelijk een verdachte op. Het ging om een toen 20-jarige man uit Hoorn (inmiddels 21jaar). Hij kon op zaterdag 25 november worden aangehouden toen hij naar een sportwedstrijd stond te kijken op het sportpark aan de Nieuwe Steen in Hoorn. Hij bleek een geladen vuurwapen bij zich te hebben. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

De politie is zeer tevreden met het oplossen van dit schietincident dat onder de bevolking van Hoorn voor grote beroering heeft gezorgd. Er is erg veel tijd en menskracht geinvesteerd in met name het horen van getuigen. Hierbij bleek dat veel mensen niet bereid zijn hun verhaal te vertellen of hun kennis met de politie te delen.
Voor zover uit de eerste verhoren van de verdachten kan worden opgemaakt gaat het hier om een incident en waren de schoten niet persoonlijk op het slachtoffer gericht.

Reacties
Reactie: (~~~~~~~~~~)
6-5-2007, 17:10
hahahaha sorry maar die man die schoot is dan niet egt regt he wil je iemand dood schieten schiet hij hem 2x mis en een keer in zen been nou ik vint dat die man levens lang moet krijgen! m.v.g M