Erfpachters in De Huesmolen krijgen uitstel van betaling

ingevoerd op 12-12-2006

Burgemeester en wethouders hebben besloten het erfpachtbeleid opnieuw tegen het licht te houden. Dit naar aanleiding van de recente reacties van zowel de bewoners van De Huesmolen als de politiek over de erfpacht. Aan de hand van een nog op te stellen nota over erfpacht vindt in het eerste kwartaal van 2007 in de gemeenteraad een discussie over dit onderwerp plaats. Erfpachters in De Huesmolen krijgen, hangende de discussie, uitstel van betaling van de canon.
 
Erfpachters in De Huesmolen kregen in het najaar van 2006 bericht van de gemeente over een herziening van de grondwaarde en de vaststelling van een nieuwe canon, dat is een geldsom die betaald moet worden aan de gemeente voor het gebruik van de grond. Dertig jaar lang hoefde er geen canon te worden betaald omdat het was afgekocht. Deze termijn loopt per januari 2007 af en de erfpachters worden geconfronteerd met het betalen van (hoge) canon. Hierover ontstond veel onrust.

Naar aanleiding hiervan heeft de gemeenteraad gevraagd om een discussie over het instrument erfpacht. Ondertussen wordt aan de erfpachters van De Huesmolen uitstel van betaling verleend totdat de gemeenteraad zich heeft uitgesproken over een eventuele wijziging van het erfpachtbeleid.