West-Friesland krijgt activiteitenclub

ingevoerd op 15-12-2006

Je kent het vast wel. Genoeg vrienden en kennissen om je heen, maar als jij iets wilt ondernemen zijn ze allemaal druk en bezet. Iedereen zit wel eens vast in zijn eigen kringetje.
De traditionele vereniging verliest steeds meer terrein. De bereidheid van mensen om zich te binden aan een vast wekelijks tijdstip neemt af. Oorzaken: onregelmatig werk, kinderen, sociale verplichtingen enz. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zelf hun tijd in te delen en vrije tijd door te brengen wanneer hen dat uitkomt. Een activiteitenorganisatie biedt soelaas; je kunt vrijblijvend inschrijven op diverse activiteiten op o.a. sportief en cultureel gebied.

In de regio West-Friesland is een activiteitenclub van start, genaamd Salvita. Initiatiefneemster is Marleen Terwindt uit Enkhuizen. Zij biedt een maandelijks programma met verschillende activiteiten: cultureel, sportief, recreatief, culinair en creatief. De meeste activiteiten vinden plaats in de regio West-Friesland. Elk weekend iets anders en dus ben je ieder weekend verzekerd van aangenaam gezelschap en boeiende activiteiten.  Voor elk uitstapje geldt een minimum aantal deelnemers, en binnen een groepje vind je altijd wel aansluiting.

Dit is ook de kracht van Salvita: je ontmoet er enthousiaste, actieve mensen die altijd wel in zijn voor iets nieuws en die graag nieuwe mensen leren kennen.
Salvita is er voor iedereen vanaf 25 jaar die zijn of haar vrije tijd leuk en boeiend wil invullen. Je kiest zelf de activiteiten die jij leuk vindt en wanneer het jou uitkomt. Via het prikbord op de website kun je van tevoren contact hebben met andere deelnemers. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Evenals man/vrouw, alleenstaand of met partner. De activiteit op zich selecteert immers z’n eigen publiek. Iemand die bijvoorbeeld inschrijft op een Survival in de Ardennen ontmoet daar vanzelf gelijkgestemden. Dit geldt natuurlijk ook voor een creatieve workshop, een anti-slipcursus, een metamorfose of een avondje theater.
Regelmatig organiseert Salvita ook uitjes waaraan kinderen mee kunnen doen. Deze uitjes worden apart aangegeven in het programma op de website. Terwindt:  “Het blijkt steeds weer dat dit soort uitstapjes een groot succes zijn voor zowel (groot-)ouder als kind. Zo’n dagje loopt vaak als vanzelf. Eerst kijken ze de kat uit de boom, maar al snel spelen de kinderen alsof ze nooit anders gedaan hebben. Ideaal voor mensen die alleen voor de opvoeding van hun kind staan, zoals alleenstaanden maar ook in een relatie is er vaak één die de kinderen ‘doet’”.

De meeste activiteiten zijn echter alleen voor volwassenen. Met een activiteitenclub probeer je allerlei dingen uit die je alleen of met z’n tweeën niet zo gauw zou ondernemen. En dat kan heel verrassend uitpakken!
Voor meer informatie:
Marleen Terwindt, www.salvita.nl – info@salvita.nl – telefoon: 06 - 432 42 123