Gemeente Hoorn verspreidt Stadskrant

ingevoerd op 20-12-2006

Vandaag en morgen wordt het decembernummer (tevens het laatste nummer) van de StadsKrant huis aan huis in Hoorn, Zwaag en Westerblokker verspreid. Het is een twaalf paginas tellende uitgave van de gemeente Hoorn in full colour. Vier paginas in het hart van de krant zijn gewijd aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die gaat in op 1 januari 2007. Als u behoefte heeft aan hulp of zorg en het lukt niet om zelf ondersteuning te regelen, dan kunt u vanaf die datum bij de gemeente terecht.
 
Bij het Loket Zorg & Welzijn in het stadhuis krijgt u informatie en advies. U kunt er ook aanvragen indienen voor bijvoorbeeld individuele aanpassingen, maaltijdvoorziening, personenalarmering, parkeerkaarten en parkeerplaatsen voor gehandicapten en hulp in de huishouding. U leest er meer over op de paginas 5 tot en met 8. Voor mensen met een krappe beurs is pagina 3 een aanrader. U leest daar over het uitgebreide pakket aan aanvullende ondersteuningsmogelijkheden dat de gemeente Hoorn biedt aan stadsgenoten die moeten rondkomen van een minimuminkomen.

Andere onderwerpen die in de StadsKrant de revue passeren, zijn:
* Hoorn maakt zich op voor spetterend feestjaar
* Masterplan biedt oplossingen voor verkeersproblemen
* Ontwerpers puzzelen over ongelijkvloerse kruising Keern
* Turborotonde ontsluit Blauwe Berg en Grote Waal
* Ook u kunt zich op een ramp voorbereiden (met handige bewaarkaart voor de meterkast)
* Nieuw: een lintje voor de jeugd
* Westerdijk met allure
* Starterswoningen aan de Astronautenweg
* Kinderen praten mee over speelplekken
* Wensenlijstjes voor Oostereiland
* Sofinummer wordt burgerservicenummer (bij het ter perse gaan van de StadsKrant ging men nog uit van 1 januari 2007 als invoeringsdatum, inmiddels is gebleken dat die datum niet gehaald wordt)
* Marina Kaap Hoorn
* Bewoners maken goed gebruik van de Buitenlijn

StadsKrant niet ontvangen?
Wie de StadsKrant begin volgende week nog niet ontvangen heeft, kan hem bij de voorlichtingsbalie in het stadhuis ophalen of thuis laten bezorgen. Telefonisch bestellen kan op (0229) 252367. Een digitale versie van de StadsKrant is hier te raadplegen.

Reacties
Reactie: (Van der Scheur)
22-12-2006, 01:19
Dat zo’n futloze bende nog een krant weet te maken.
Dit is het meest slappe college van de afgelopen 20 jaar.

Dit college straalt net zoveel uit als wat ik in de ochtend op het toilet achter laat.