Enquête over voetpad langs spoor Kersenboogerd

ingevoerd op 4-1-2007

In opdracht van de gemeente Hoorn gaat I&O Research half januari een enquête houden in een deel van de wijk Kersenboogerd over plannen om het gebied langs het spoor tussen de Dinkeltunnel en de Groene Steen in te richten. De vragen concentreren zich op de aanleg (al dan niet) van een recreatief voetpad aldaar.
 
De gemeente heeft vier alternatieven voor de inrichting van het gebied langs het spoor tussen de Dinkeltunnel en het spoor. De geënquêteerden krijgen een kaart te zien waarop deze alternatieven zijn weergegeven. Zij kunnen op het enquêteformulier aankruisen naar welk alternatief hun voorkeur uitgaat:
• een parkachtige inrichting met een recreatief voetpad;
• een parkachtige inrichting zonder recreatief voetpad;
• huidige situatie (gras) met toevoeging recreatief voetpad;
• niets aan de huidige situatie veranderen.
Andere vragen richten zich op hoe vaak bewoners van het recreatieve voetpad gebruik denken te maken, of zij het - als het er komt - als een meerwaarde voor de wijk zien, hoe zij de huidige mogelijkheden voor het maken van een wandeling in hun directe woonomgeving ervaren en hoe vaak zij er momenteel in hun eigen omgeving wandelen. Ook is het de bedoeling dat de geënquêteerden aankruisen in welke leeftijdscategorie zij vallen en of zij hondenbezitter zijn.

De enquêteformulieren worden half januari verspreid onder alle bewoners van achttien jaar of ouder in het gebied tussen de Dinkelweg, de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen, de Groene Steen en de Maasweg. De gemeente hoopt dat veel mensen de moeite willen nemen het enquêteformulier in te vullen en op te sturen in de bijgevoegde antwoordenvelop (postzegel niet nodig), zodat er een zo representatief beeld mogelijk beeld ontstaat van de opvattingen over de inrichting van dit gebied.