Kerstbomen inleveren bij rayonpost

ingevoerd op 4-1-2007

Op zaterdag 6 januari vindt op zeven plekken in Hoorn de traditionele kerstboomverbranding plaats. De inzamelplek in Risdam-Noord is komen te vervallen, omdat de brandweer niet voldoende medewerkers op de been kan brengen om een veilige verbranding te garanderen.
 
Inzamelaars uit Risdam-Noord kunnen de bomen in ruil voor een rolletje drop en een lot aanbieden bij de rayonpost Keern aan de Roskam. Dat kan op vrijdag 5 januari van 8.15 tot 16.00 uur. De bomen gaan een dag later per vrachtwagen naar de inzamelplek bij de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal en worden daar om 17.00 uur verbrand.
Uiteraard is het ook mogelijk de bomen op de dag zelf vanaf 16.00 uur aan te bieden in het wijkpark Bangaerde (bij jeugdgebouw Honky Tonk), op het weiland achter de Wolkammer (in het wijkpark Risdammerhout) of op een van de andere inzamelplekken.

Medewerkers van de brandweer staan zaterdag om 16.00 uur paraat om de bomen in ontvangst te nemen. Om 17.00 uur gaat de fik in de bomen, tenzij dit door zeer bijzondere weersomstandigheden niet verantwoord is.

Ieder kind tot en met 12 jaar oud dat een boom inlevert krijgt een rolletje drop en een lot. De winnende lotnummers worden op zondag 7 januari bekendgemaakt via Radio Hoorn. Ze staan vanaf maandag 8 januari op de gemeentelijke website www.hoorn.nl en zijn bovendien terug te vinden op de gemeentelijke informatiepagina’s in het Westfries Weekblad van 10 januari.

De inzamelplekken
Binnenstad: de heuvel naast de brandweergarage aan de Nieuwe Wal;
Grote Waal: eind Verlengde Middelweg, bij de Westerdijk;
Hoorn-Noord: grasveld HRTC bij het parkeerterrein naast zwembad De Waterhoorn aan de Holenweg;
Risdam: wijkpark Risdammerhout, weiland achter de Wolkammer;
Zwaag: wijkpark Bangaerde, bij Honky Tonk;
Blokker en Galerij: weiland naast MAK Blokweer aan Kloosterhout;
Kersenboogerd: grasveld bij Charlotte van Pallandthof en John Raedeckerhof.