WC verdwijnt onder Roode Steen

ingevoerd op 9-1-2007

Vanaf vrijdag 12 januari kunnen bezoekers van de horeca op de Roode Steen en passanten gebruik maken van een verzinkbaar openbaar toilet. Wethouder mevrouw C. van Weel overhandigt die dag de afstandbediening van de Urilift aan de heer K. Poeze, die namens de horeca het beheer van het toilet verzorgt.
 
De Urilift is een openbaar toilet voor mannen. Gezien het monumentale karakter van de Roode Steen is gekozen voor een in de grond verzinkbaar toilet, dat met een afstandbediening op gewenste tijden boven de grond gehaald wordt. Vooralsnog is het toilet te gebruiken op de vrijdag- en zaterdagavond en tijdens evenementen.

B en W hebben in 2006 besloten het gebrek aan openbare toiletten en de overlast van wildplassen tegen te gaan door het aantal voorzieningen uit te breiden en ze beter aan te geven op de bewegwijzering in de stad. Op de planning staan in ieder geval een toilet voor vrouwen aan de noordzijde van het Kerkplein, een ‘frissoir’ voor mannen ter vervanging van het plaskruis op het Kerkplein en een toiletvoorziening in het havengebied.

Reacties
Reactie: (Onno)
11-1-2007, 21:11
Ik denk dat Klaas dat alleen doet als je je rekening niet voldaan heb...en vindt het een goed idee omdat die plaskruizen, zeker op de roode steen, erg ontsierend zijn voor Hoorns huiskamer...

Reactie: (rob verhoek)
10-1-2007, 10:09
Je zal er maar inzitten als Poeze het ding in de bodem laat zakken. Zijn er dan noodrantsoenen en vuurpijlen aan boord?