Goedkope starterswoningen Astronautenweg

ingevoerd op 10-1-2007

Op dinsdag 16 januari 2007 kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden kennisnemen van het ontwerp van de Young Planet starterswoningen aan de Astronautenweg.

De 16 koopappartementen komen op een deel van het parkeerterrein naast het complex Astronautenweg 21 tot en met 30C. De woningen komen medio 2007 op de markt voor een bedrag van ongeveer 112.000 euro v.o.n. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Young Planet. Direct omwonenden van het project ontvangen een schriftelijke uitnodiging. Andere belangstellenden zijn uiteraard ook welkom. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in het cultureel centrum Grote Waal, Grote Beer 3.

Hoorngids las dit voor u:

opdrachtgever:burghstone projectontwikkeling
oppervlakte:
bouwkosten:€ 1.000.000,- excl. btw
jaar van ontwerp:2005
jaar van realisatie:2007
adres:astronautenweg, hoorn
 

In 2005 kregen we de opdracht een efficiënte oplossing te bedenken voor een aantal starterswoningen op een inbreilocatie in Hoorn. Dit alles in het kader van een besloten prijsvraag onder 27 ontwikkelaar/architect combinaties. Uiteindelijk wonnen we de prijsvraag met een 4 laags blok met onderbouw bestaande uit 16 appartementen, met de entree, de bergingen en 6 parkeerplaatsen onder de begane grondvloer van de onderste appartementen. Het blok is opgetrokken uit een donkere rood/bruine baksteen.
 
De appartementen zijn 50 m2, maar kennen toch een zeer ruime opzet. De woningen, vier per bouwlaag, zijn identiek. De entrees liggen rond de centrale openbare kern, die uitkomt in het parkeersouterrain en de hoofdentree. In de kern is ruimte voor de trappen en de lift. Bij binnenkomst ligt de badkamer aan de rechterhand, tegen de schacht aan, en de slaapkamer aan de linkerhand. De woonkamer is rechtdoor. Vanuit de woonkamer en vanuit de slaapkamer is het grote balkon bereikbaar. De rug van de woonkamer bestaat uit de half open keuken, die aansluitend een bijkeuken heeft.
 
Het resultaat is een uiterst efficiënte woonvorm, gevangen in een fris en duidelijk blok dat zich voegt in de inbreilocatie, zonder zich daarbij in de omgeving te verliezen, of te overheersen.