Fusie Corbis Plus en De Omring

ingevoerd op 12-1-2007

De West-Friese Zorggroep De Omring en Corbis Plus hebben het voornemen te fuseren op 1 juni 2007.  Op die datum ontstaat dan een krachtige zorgaanbieder in Noord Holland met een brede keuze aan zorg, service en diensten. Door de fusie verwacht men de kwaliteit van zorg en innovatie te vergroten. 
 
Waarom een fusie?
De toenemende marktwerking, ingegeven door de politieke wens om de zorg betaalbaar te houden,  is aanleiding tot dit fusievoornemen. Deze marktwerking dwingt ons een steeds betere verhouding tussen kwaliteit en prijs van onze diensten aan te bieden. De concurrentie om de gunst van de zorgklant is verhevigd. Samenwerking en schaalgrootte zijn noodzakelijk om de genoemde uitdagingen waarvoor omgeving, markt en klant ons stellen, het hoofd te kunnen bieden. Door deze fusie werken we op een grotere schaal, wat voordelen gaat bieden op het gebied van kwaliteit, innovatie en slagkracht. Het maakt ons in concurrerende  zin een zeer krachtige zorgaanbieder. Voorafgaand aan de fusie wordt vanaf 2007 intensief samengewerkt op het gebied van de huishoudelijke hulp met Omring Thuisservice (OTS). 
 
Vertrouwde zorg
Beide organisaties werken met eenzelfde missie en passie voor zorg. De betrokkenheid van medewerkers bij de klant en bij hun organisatie is groot. Wij hebben dezelfde mentaliteit. Dat willen De Omring en Corbis Plus koesteren en stimuleren. Zo kunnen we nog beter zorgen voor een goede gezondheidszorg en kwaliteit van leven in Noord-Holland Noord. Dat is onze ambitie.

Vergelijkbare partners
Corbis Plus en De Omring zijn vergelijkbare organisaties met in totaal ruim 4600 medewerkers. We bieden beide een pakket aan zorg van kraamzorg tot ouderenzorg aangevuld met  service en diensten. Ook de manier waarop we zorg bieden is vergelijkbaar. We hebben de zorg nu dichtbij de klant georganiseerd. Dit houdt in dat de klant kan rekenen op het bekende gezicht aan huis of in onze woonzorgcentra. Dat willen we zo houden omdat de klant, maar ook huisartsen en gemeenten daarbij gebaat zijn.
Voor meer informatie over De Omring kijk op: www.omring.nl