Regionale afdeling Zonnebloem gaat u bellen

ingevoerd op 12-1-2007

De regionale afdeling Hoorn van de Nationale Vereniging de Zonnebloem is van plan om in de week van 15 januari t/m 20 januari alle inwoners van Hoorn en omgeving telefonisch te benaderen met de vraag of ze ondersteunend lid van de Zonnebloem willen worden. De ledenwerfactie zal plaatsvinden in Hoorn en enkele omliggende plaatsen zoals: Zwaagdijk, Zwaag, Blokker, Oosterblokker en Schellinkhout.

Deze steun is zo belangrijk omdat de Zonnebloem dan nog meer kan betekenen voor mensen die door ziekte, handicap of leeftijd fysieke beperkingen hebben. “Dat is hard nodig, omdat steeds meer zieken en gehandicapten een beroep op onze afdeling doen”, aldus de voorzitter Corry de Krijger van de regionale afdeling Hoorn Daarnaast hoopt de Zonnebloemvoorzitter via de ledenwerfactie ook nieuwe vrijwilligers aan te trekken: “Dat zou een heel prettig neveneffect zijn, want behalve meer financiële steun is uitbreiding van het vrijwilligersbestand onontbeerlijk om de stijgende vraag naar ons werk bij te kunnen benen.”

Wonderen
Persoonlijk contact staat bij de Zonnebloem hoog in het vaandel. Daarom is het bezoeken van mensen, die door leeftijd, ziekte of handicap fysieke beperkingen hebben, de belangrijkste taak van vrijwilligers. Volgens de voorzitter van de regio Hoorn gaat het er bij het Zonnebloembezoek vooral om dat de zieke of gehandicapte zijn verhaal kwijt kan. “Een luisterend oor doet vaak wonderen. Door regelmatig bezoek proberen we te voorkomen dat mensen in een sociaal isolement raken en vereenzamen.” Naast huisbezoeken organiseert de Zonnebloem ook excursies, evenementen en vakanties.

Levensbelang
De Zonnebloem dopt haar eigen financiële boontjes en is dus niet afhankelijk van subsidies. Daarom zijn de ruim 552.000 mensen in Nederland, die het Zonnebloemwerk met een jaarlijkse bijdrage financieel steunen, van levensbelang. Een deel van die bijdrage is bestemd voor het landelijke Zonnebloemwerk en de vele nationaal georganiseerde evenementen, maar daarnaast gaat ook een belangrijk deel naar het plaatselijke Zonnebloemwerk. “Daarom zijn we er zo op gebrand om met de ledenwerfactie een klinkend resultaat te behalen. Meer leden betekent meer aandacht voor de plaatselijke zieken en gehandicapten.”

Informatie
Voor meer informatie over het Zonnebloemwerk in Hoorn en omgeving en/of de op handen zijnde ledenwerfactie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de regio Corry de Krijger  0229 – 231 152
Bezoek ook eens onze website: www.zonnebloem.nl