Scholieren met bus naar ijsbaan in Hoorn

ingevoerd op 14-1-2007

Maandag 15 januari gaat de 2e cyclus van  het  schoolschaatsproject basisscholen op de  kunstijsbaan De Westfries in Hoorn van start. Voor het schoolschaatsen zijn alle basisscholen van de regio Westfriesland  aangeschreven. Het project staat open voor leerlingen van groep 6-7. Het programma bestaat uit een viertal lessen (introductie, lange baanschaatsen, ijshockey en kunstschaatsen). Doorstroming naar clubs wordt gestimuleerd, sterker nog, is de diepere doelstelling van het schoolschaatsen.

Het project vindt plaats gedurende de maanden november 2006 tot en met februari 2007. Het vervoer van en naar school wordt, indien gewest, verzorgd vanuit het project. 1880 leerlingen uit de regio West-Friesland hebben zich aangemeld.

De lessen worden verzorgd door ervaren  instructeurs van schaatsschool Duosport. Deze organisatie heeft op meerdere ijsbanen aangetoond schaatstechnisch en organisatorisch een uitstekend resultaat te kunnen leveren, ook aan schoolkinderen.

Het schoolschaatsproject vindt plaats onder auspiciën, en onder medefinanciering van de KNSB. Tevens is in de DSB  Bank een sponsor voor het vervoer gevonden. De kinderen worden gehaald en gebracht door de unieke DSB schoolschaatsbus. De eigenbijdrage voor de kinderen kan hierdoor beperkt worden tot € 4,00 voor het gehele project (schaatsen en vervoer 4x). Tevens wordt het project ondersteund door een website: www.westfriesschoolschaatsen.nl