Directeur Deen: Prijsverlaging AH wassen neus

Hoornse supermarkt-keten ruziet met AH

Directeur Fons Deen van de gelijknamige supermarktketen noemt de vrijdag door Albert Heijn aangekondigde prijsverlagingen een wassen neus. ’Voordat de prijzen worden verlaagd, zijn ze vier maanden achtereen verhoogd. Maar dat zetten ze niet in de krant.’

Deen doet zijn uitspraak in Het Financieele Dagblad. AH maakte vrijdag in een persbericht bekend weer duizend producten in prijs te verlagen. Dit zorgde voor berichten in media over het opleven van de prijzenslag. Volgens Fons Deen is hier geen sprake van.

De bewering van Fons Deen lijkt hout te snijden. Volgens directeur Laurens Sloot van het Erasmus Food Management Instituut (EFMI) zijn de prijzen in de Nederlandse supermarkten sinds oktober 2005 met 2 à 3 procent gestegen. ’Deze prijsverhogingen zijn minstens gelijk en soms zelfs hoger dan de inflatie’, aldus Sloot.

Onjuist
Volgens Albert Heijn berust de uitspraak van Fons Deen niet op waarheid. Er zijn geen prijzen verhoogt die nu weer zijn verlaagt. ’Wat de heer Deen zegt, is onjuist’, stelt een woordvoerster van Albert Heijn.

In het voorjaar van 2007 opent Deen vijf nieuwe supermarkten. Met de nieuwe vestigingen in Weesp, Zaandam, Heemskerk, Lelystad en Zuid Scharwoude zorgt Deen Supermarkten voor een verdere versteviging van haar positie in Noord-Holland en de Flevopolder. De vier winkels in Weesp, Zaandam, Heemskerk en Lelystad opereerden voorheen onder de Edah-vlag. Algemeen directeur Deen zegt heel blij te zijn met de uitbreiding: “Met deze overgenomen winkels breiden we ons marktgebied verder uit”. Eveneens in het voorjaar opent Deen de vijfde nieuwe supermarkt, een geheel nieuwe Deen in Zuid Scharwoude. 


bron: Zibb

Reacties
Reactie: (agnes)
11-9-2013, 08:31
geef mij c 1000 maar terug, nee dat worden allemaal junbo,s. bij onze jumbo is het vergeleken toen het c 1000 was, erg rustig.en lidl puilt uit. waar zou dat aan liggen? tuurlijk prijsverschil.ik rij vanuit anna Paulowna naar de c 1000 in sneek, en neem dan heel veel mee. net als met de rookware, rij ik twee maal naar luxenburg per jaar. en rook voor 200 euro het hele jaar, zelf draaien ja, haal uit een pot schag, 10 pakjes sigaretten. dat is al snel een besparing van 240 per maand! en de diesel om er naar toe? 70 euro. aldi en lidl zijn daar ook goekoper. zeep poeder en frisdrank.statigeld kennen ze niet. vaak loont het om te sparen en uit te geven in het buitenland.laat ze hier gewoon doorvechten met hun supers.ja mensen we worden genaaid in dit land, zeker qua BTW

Reactie: (Peter)
24-1-2007, 15:51
Heeft iedereen wel eens goed gekeken naar de houdbaarheidsdatum bij Deen. Als het ministerie binnen valt kunnen ze de helft van de versprodukten uit de schappen halen..

Reactie: (joep)
24-1-2007, 12:43
Volgens mij is Albert Hein goedkoper met een heleboel artikelen als Deen. IKk ga liever naar Albert Hein, daar worden de vleeswaren nog vers geneden. Daar is de voorraad altijd voldoende aanwezig

Reactie: (m.vermeer)
23-1-2007, 18:12
Wat mij bij Deen altijd weer opvalt is dat Deen zijn op koopjes beluste klanten dwingt meer te kopen dan hun lief is. De koopjes betreffen vaak drie pakken koffie, drie flessen cola, drie chocoladerepen etc. Daar hebben klanten die alleenstaand zijn dus helemaal niets aan.

Reactie: (deentjes)
23-1-2007, 17:00
Volgens mij vergist Fons Deen zich. De enige die de laatste paar maanden de prijs van artikelen met soms dubbeltjes tegelijk verhoogd heeft is Deen zelf. Vaak eerst een artikele tegen de nortmale prijs ’in de anabieding’ suggereren, en daarna de prijs verhogen. Ook het aantal artikelen wordt steeds lager bij deze super.
Tijd dat deze bijna-monopolist in West-Friesland aangepakt wordt, en dat gemeenten stoppen om automatisch maar kavels naar Deen toe te schuiven. Wanneer krijgen we hier eens een jumbo of Dirk vd Broek? Dat zijn pas echt goede supermarkten.