Uitvaartverzorging EHBC koopt pand Achterom

ingevoerd op 23-1-2007

Uitvaartverzorging EHBC blijft gevestigd in de binnenstad van Hoorn. Directeur Dragt meldt dat het bedrijf zich toch niet vestigt in een boerderij aan het Keern, zie onze eerdere berichtgeving, maar in het monumentale pand aan het Achterom blijft. Per 1 juli zal men eigenaar van het pand worden.

Recent hadden B&W besloten ”in principe” mee te willen werken aan een verhuizing naar een boerderij op het Keern, maar volgens eigenaar Dragt zitten er te veel ”mitsen en maren” van gemeentewege aan dat plan.
In een reactie op Hoorngids stelt hij:

”Het klopt inderdaad dat E.H.B.C uitvaartverzorging jaren lang op zoek is geweest naar een eventuele geschikte lokatie om haar bedrijf te vestigen.
Vele malen zijn er contacten geweest met de gemeente ondermeer ook voor het vestigen van een nieuw uitvaartcentrum annex crematorium aan de Lageweg.
Ondergetekende heeft zelf deze gesprekken met de gemeente gehad, tot recent zonder resultaat, sterker nog in beginsel wilde de gemeente helemaal niet meewerken aan vestiging op de door u genoemde lokatie.
Ook het schrijven wat wij van de gemeente hebben ontvangen geeft mij niet de indruk dat de gemeente onherroepelijk wil meewerken bij vestiging op deze lokatie, er zijn veel mitsen en maren en natuurlijk moeten wij als wij ons zouden willen vestigen op het Keern eerst nog van alles en nog wat aanleveren aan de gemeente alvorens zij definitief zou meewerken aan vestiging op deze lokatie.
Al met al kwam E.H.B.C. uitvaarverzorging in tijdnood, dit omdat het huidige gebouw aan het Achterom geen eigendom is van E.H.B.C., E.H.B.C. deelde de ruimte in het pand met onze huisbaas en onze huisbaas de huur per 1 juli aanstaande had opgezegd, ook dit was al jaren bekend bij de gemeente.
Het ”meewerken van de gemeente” komt overigens laat.
Uitvaartverzorging E.H.B.C. heeft 2 maanden geleden de aankoop van het pand aan het Achterom met de huidige eigenaar rondgemaakt en is per 1 juli aanstaande eigenaar van het pand , hetgeen ook bij de gemeente bekend is.
Door deze aankoop is de huisvesting en de ruimte problematiek van E.H.B.C. de komende jaren gewaarborgd en is E.H.B.C. uitsluitend bereid te verhuizen naar een andere lokatie indien gemeente Hoorn onvoorwaardelijke medewerking zonder mitsen en maren schriftelijk toezegd aan ondergetekende.”