Westfries Gasthuis weert met slagboom auto’s bij entree

ingevoerd op 23-1-2007

Vanaf maandag 29 januari is het voorterrein van het Westfriesgasthuis van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur afgesloten door twee slagbomen. Elk voertuig dat het voorterrein wil oprijden, moet stoppen bij de slagbomen. Op deze wijze hoopt men de illegale parkeerders op het binnenterrein tegen te gaan. Vanaf het begin hebben veel bezoekers van het ziekenhuis zich ge-ergerd aan de grote afstand tussen parkeergarage en ingang ziekenhuis.

De parkeerbeheerder van het Westfriesgasthuis vraagt voortaan bij de slagboom de bestuurder waarom hij het voorterrein wil oprijden. Als de bestuurder niet voldoet aan de eisen om toegang te krijgen, dan moet de bestuurder zijn auto in de parkeergarage neerzetten. Als de bestuurder wel mag doorrijden, dan ontvangt hij een vignet met datum en tijdslimiet die hij zichtbaar onder de voorruit van het voertuig moet leggen.

Wegenverkeerswet
Op het voorterrein van het Westfriesgasthuis is de Wegenverkeerswet van toepassing en dus ook het gebruik van een parkeerschijf in de blauwe zone op het voorterrein. De handhaving van de wegenverkeerswet wordt uitgevoerd door de gemeente Hoorn, bureau Stadstoezicht. Daarnaast is ‘het toegangsbeleid en het parkeerbeleid voor het voorterrein van het Westfriesgasthuis’ van kracht.

Duwstoelen
Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn er duwstoelen aanwezig. Deze moet wel door een familielid of begeleider worden geduwd. De stoelen staan in de hal van de hoofdingang (door de draaideur aan de linkerkant) en bij de liften van de parkeergarage. Het gebruik van een duwstoel werkt net als een winkelwagentje, maar dan met een 2 euromuntstuk.