PvdA Hoorn wil af van raadslid Tonnaer

Tonnaer: ”aktie fractie is onnodig en onbegrijpelijk”

Het boterde al langer niet meer tussen oud-wethouder Tonnaer en zijn PvdA-fractie in Hoorn. Deze week barstte de bom en eiste zijn partij het vertrek van raadslid Roger Tonnaer. Vorige week werd hij nog door zijn fractievoorzitter teruggefloten tijdens een commissie-vergadering omdat hij een prive-standpunt bracht alsof het de mening van de hele fractie was. Dinsdag kreeg Tonnaer te horen dat de Hoornse PvdA-fractie bij het landelijk partijbestuur een terugroepingsprocedure is gestart om hem de verdere uitoefening van mijn raadswerk voor de PvdA  te ontzeggen. Tonnaer noemt deze aktie ”onnodig en onbegrijpelijk”

Bij de laatste verkiezingen haalde de oud-wethouder nog veel voorkeurstemmen (1.366 !) binnen nadat hij een persoonlijke campagne was gestart met zelfs reclameborden langs de Hoornse wegen. Zijn gezicht en de kreet ”Omdat ik u ken.” hing toen wekenlang in Hoorn.

Dit is de reactie van Roger Tonnaer op terugroepings-procedure door PvdA-fractie Hoorn:

”Dinsdag 30 januari werd mij door fractievoorzitter De Jong meegedeeld dat de Hoornse PvdA-fractie bij het landelijk partijbestuur een terugroepingsprocedure is gestart om mij de verdere uitoefening van mijn raadswerk voor de PvdA  te ontzeggen. De hiervoor aangevoerde reden is dat ik mij niet aan de fractieregels zou hebben gehouden.
 
Een zware maatregel als deze is uitzonderlijk en staat niet in verhouding tot de kwestie waar het om gaat. Ik vind de stap van de fractie dan ook onnodig en onbegrijpelijk.
Ik vraag me af of het in gang zetten van een terugroepingsprocedure van een raadslid dat zich zestien jaar, waarvan zeven jaar als fractievoorzitter, inzet en met steun van veel kiezers voor de partij verdienstelijk heeft gemaakt, in het belang is van die partij. Op deze wijze zouden bovendien veel kennis en ervaring voor de  PvdA-fractie verloren kunnen gaan.


Alhoewel ik  teleurgesteld ben in de opstelling van mijn fractie zal ik geen stappen ondernemen die een ontslag als raadslid onomkeerbaar maken. Ik zal mij dan ook onverminderd  mijn werk als gemeenteraadslid blijven doen. Dat ben ik alleen al aan mijn kiezers verplicht. Ik vertrouw erop dat bemiddeling door het landelijk bestuur, enkele prominente PvdA-leden en/of de ledenvergadering van de Hoornse PvdA, tot een voor alle betrokkenen aanvaardbare oplossing van dit geschil zal leiden.”

Reacties
Reactie: (Diana)
9-2-2007, 16:04
Is dit democratie? Het lijkt meer op vriendjespolitiek en bureaucratie !!
Roger zitten ze al lang dwars, dus wie is (zijn) nu de dwarsligger(s)? Mijn stem en de vele stemmen van andere kiezers zijn zeker niet belangrijk? Tonnaer for president !!!
groet Diana

Reactie: (Christiaan)
7-2-2007, 15:03
@tip
Je spreekt in raadsels, wat is er daar gebeurt??

Reactie: (Pieter)
2-2-2007, 11:28
Dit zegt weer alles over de reputatie van de fractievoorzitter.
Enfin, elke club krijgt de leider die het verdient.

Reactie: (Pit)
2-2-2007, 00:25
Roger for president!!

Die judith de Jong is al lang en helemaal de weg kwijt. Vraag de gemeente Enkhuizen maar eens!!

Piet Piraat