Complete marathontop van Weissensee naar ijsbaan De Westfries in Hoorn

ingevoerd op 4-2-2007

Alle deelnemers van de natuurijswedstrijden dit weekeinde op de Weissensee starten woensdagavond in de internationale schaatsmarathon op kunstijsbaan de Westfries. De kampioenen van Nederland, Danielle Bekkering en Casper Helling, en de winnaars van de Aart Koopmans Memorial, Jens Zwitser en Maria Sterk, worden woensdagavond in Hoorn gehuldigd.

Die huldiging vormt een onderdeel van een compleet schaatsfeest dat mogelijk is gemaakt door financiële steun van sponsors Ruiter Dakkapellen en Zuidema Kranen en begint al om half zeven met drie jeugdmarathons. Vervolgens starten om 19.00 uur de dames, gevolgd door de A-rijders en als afsluiting de heren B. De toegangsprijs bedraagt vijf euro, kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang.

Alle deelnemers op de Weissensee, die op het laatste moment toch nog twee marathons op natuurijs konden rijden, zijn maandag weer naar Nederland vertrokken om woensdag te kunnen starten op het gladde ijs van De Westfries. Gezien de grote belangstelling wordt het publiek dat per auto komt, verzocht het parkeerterrein aan de Van Aalstweg (hoek Keern bij BCC/Trendhopper) te gebruiken. Er wordt met borden naar dit terrein verwezen. Vanaf het parkeerterrein is busvervoer naar de ijsbaan geregeld. Deze regeling is opgezet uit oogpunt van veiligheid en om overlast in de woonwijk rond De Westfries te voorkomen.

Reacties
Reactie: (Pieter)
5-2-2007, 08:10
Dit wordt vast een leuke happening. Goed voor het imago van Hoorn. Waarschijnlijk zal er nog wel wat tegengereutel komen van de keernlobby, maar dat zal in het niet vallen bij al de liefhebbers die komen kijken naar dit spektakel. Er valt aan te denken om het ijsstadion in wat stillere periodes te gaan gebruiken als podium voor popmuziek etc. Ook leuk en goed als mogelijke oefenruimte voor beginnende hoornse muzikanten. Om parkeeroverlast in de achterliggende woonwijken te voorkomen, is het misschien handig om de parkeervoorziening bij de ijsbaan fors uit te breiden met een betere toegang vanaf het keern om hier bv ook kofferbakmarkten te kunnen organiseren. Genoeg mogelijkheden dus.

Reactie: (Onno)
5-2-2007, 06:33
Ohwjee, azijnpissers van het Keern, er komen 4 huldigingen aan woensdagavond van de winaars van de natuurijswedstrijden, doe alvast maar wat extra oordopjes aanschaffen en timmer wat hout voor de ramen want er zal vast wel wat muziek bij gemaakt worden en licht is ook wel handig als er foto’s en beeldmateriaal gemaakt moet worden om ’s avonds te laten zien in de diverse sportjournalen...toch wel leuk hè zo’n ijsbaan in je achtertuin die op een positieve wijze Hoorn weer eens in de schijnwerpers zet. Misschien kunnen jullie dat tuintje ombouwen tot een parkeerplaats voor de bezoekers??