35 Hoornse Eenhoorns geadopteerd

ingevoerd op 12-2-2007

Maar liefst 35 professionele kunstenaars hebben zich de afgelopen weken ingespannen om ‘hun’ eenhoorn om te toveren tot een uniek kunstwerk. De beelden worden van 12 mei tot 15 september, in de zogenaamde 1 Hoorn ART Route, tentoongesteld in de binnenstad en het havengebied van Hoorn. Dit bijzondere evenement, in het kader van Hoorn 650 jaar, wordt gerealiseerd door Stichting 1 Hoorn ART. De eenhoorns, die met sokkel 2.20 meter hoog zijn, werden ter adoptie aangeboden bij bedrijven, organisaties en particulieren. En met resultaat! Het bestuur van de stichting is zeer verheugd te kunnen melden dat alle eenhoorns, ruim drie maanden voor aanvang van de route, geadopteerd zijn.

De adoptanten krijgen gedurende de tentoonstelling een vermelding op één van de beelden in de route. Op 30 september 2007 zullen alle kunstwerken ter veiling worden aangeboden. De netto adoptie- en veilingopbrengsten gaan naar een tweetal goede doelen.

Goed doel
1 Hoorn ART heeft een internationaal en regionaal doel gekozen. Allereerst wordt de stichting Care To Move gesteund. Deze stichting zet zich, met o.a. steun van het Westfries Gasthuis te Hoorn, in voor het orthopedisch ziekenhuis in Koforidua in Ghana. Medewerkers van het Westfries Gasthuis gaan op regelmatige basis naar Ghana om hun collega’s al daar op te leiden en te adviseren. Hun voornaamste doelstelling is om het ziekenhuis in Ghana te ontwikkelen tot een zelfstandig draaiend opleidingsziekenhuis. Daarnaast wordt nog gezocht naar een aansprekend regionaal goed doel.

Donateurs gezocht
1 Hoorn ART is blij dat alle eenhoorns geadopteerd zijn, maar financiële steun blijft welkom. Er wordt momenteel nog gezocht naar sponsoren die willen bijdragen aan de realisatie van een kunstboek over de route. Ook kleine (particuliere)donaties zullen goed worden besteed. Donateurs die meer dan € 100,00 bijdragen, worden vermeld op de website van 1 Hoorn ART. Bijdragen kunnen gestort worden op rekeningnummer 1288.84.460 t.n.v. Stichting 1 Hoorn ART te Hoorn. Meer informatie over het project, de kunstenaars, het kunstboek en de goede doelen is te vinden op www.1hoorn-art.nl.